Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBTF


Många europeiska ligor har spelats färdigt och bland mästarlagen finner vi en hel del svenskar. Det är svårt att bevaka alla ligor men här kommer ett axplock från svenskarnas framfart i Europa.
 
Igår avgjordes ITTF Challenge Croatia Open i den kroatiska huvudstaden Zagreb. I final stod två svenskar mot varandra, Anton Källberg mot Kristian Karlsson. Inte sedan 1996 har två svenska herrspelare mött varandra i en världstourfinal.
 
Sista dagen på årets upplaga av ITTF Challenge Croatia Open blev en lyckad historia för svensk del. Finalen kommer spelas mellan två blågula spelare, nämligen Kristian Karlsson och Anton Källberg.
 

Kläder för Veteran-EM

(2019-05-17 09:23)
För den som behöver nya kläder inför Veteran-EM i Budapest så finns det nu att beställa via Sydsport.
 
Kvalturneringen är nu avklarad och under morgondagens spelas de första matcherna i huvudturneringen. På plats i den kroatiska huvudstaden Zagreb befinner sig inte mindre än 13 svenska spelare, åtta herrar och fem damer.
 
Tävlingen i den slovenska småstaden Lasko lockade ett enormt startfält som dessutom slog rekord. Hela 450 spelare från 50 länder gjorde upp om medaljerna och från Sverige deltog 17 spelare. Allra bäst gick det för Anna-Carin Ahlquist som vann guld.
 

Sports heart Camp 2019

(2019-05-09 11:31)
Svenska Bordtennisförbundet har ett samarbete med Sports Heart Camp, Sports Heart arbetar för alla barns rätt till idrott och hälsa genom sitt årliga Camp med 14 olika idrotter där bordtennis från och med 2018 är en del.
 
Idag, under den andra dagen på ITTF Para Slovenia Open 2019, är det dags för slutspel i singelklasserna och framåt kvällen drar lagspelet igång. I singelspelet är 10 svenska spelare kvar.
 
Samtidigt som ITTF Challenge avgörs i slovenska Otocec spelas ITTF Para Slovenia Open i Lasko, endast sju mil bort. Eftersom Paralympics i Tokyo bara är ett drygt år bort är det rekord i antal starter.
 

Bästa ungdomsklubb 2019

(2019-05-07 12:00)
I samarbete med STIGA Sports utser Svenska Bordtennisförbundet bästa ungdomsklubb utifrån medaljpoäng på lag-sm för ungdomar och USM. 2019 års bästa ungdomsklubb i Mats Bandstigens minne är, Halmstad BTK.
 

Sportsnack på USM

(2019-05-06 13:48)
Svenska Bordtennisförbundet anordnade ett ”sportsnack” för ledare, tränare och föräldrar vid USM i Skövde. Mikael Andersson, sportchef, hälsade välkommen och konstaterade att intresset för svensk pingis nu är stort.
 

Slovenia Open 2019

(2019-05-06 13:23)
2019 Seamaster ITTF Challenge Slovenia Open spelas I Otocek, Slovenien, 8-12 maj. Tre herrspelare och 4 damspelare från Sverige deltar i tävlingen.
 
I samband med Parasport Sveriges förbundsmöte och 50-årsjubileum valdes Sveriges framgångsrikaste parabordtennisspelare, Anna-Carin Ahlquist, in i Svenska Parasportens Hall of Fame.
 
Den tredje och sista dagen på årets upplaga av USM och Para JSM är nu avslutad. Under söndagen var det inte mindre än 13 klasser som avgjordes och nedan hittar ni en sammanställning av samtliga finaler.
 
Under andra dagen på årets upplaga av USM & Para JSM korades fyra nya svenska mästare i lika många klasser. I övriga klasser är det imorgon dags för kvarts-, semi- och finaler.
 

Postadress:
Gotlands Bordtennisförbund
C/o Henrik Nolmark, Vårdklockegatan 13
621 57 Visby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: henrik.nolmark@nodeonline.se

Se all info