Hoppa till sidans innehåll

Information 2013/14


Information till serierna

 

Nu står en ny säsong för dörren.

 

Division 4

Det blir 8 lag

Sista sammandrag är inte klart än, men vi jobbar på att det blir i Söderhamn, och det beror på om vi i IFK Söderhamn får ihop något lag eller inte.

 

Division 5

Det blir 8 lag

 

Division 6

Det blir 8 lag

 

P13

Det blir 10 lag

Första sammandraget har inte någon arrangör. Jag har frågat Alfta väntar på svar.

 

Damerna

Det blir 4 lag

 

Allmän information

Eftersom att två föreningar missade förra året att rapportera in spelare så har vi i förbundet beslutat att alla lag måste rapportera in till mig två veckor före serierna vilka spelare som ska användas. Om det tillkommer någon spelare under säsongen ska de rapporteras in direkt.

 Det här gör vi både för er och vår skull.

 

De sammandrag som inte är klara kommer jag att berätta så fort det blir klart.

Eftersom detta går ut i E-mail i år är jag tacksam om ni kan vidarebefordra det till de lagledare som berörs.

http://www.cupassist.com/pa/serieoppsett.php?t=SBTF_SERIE_AVD2716&k=LS2716&p=1

Den här länken går till Div 4 och sedan kan ni rulla ner till våra serier.

På Hälsinglands bordtennisförbunds hemsida kommer serierna att finnas. www.habt.se

 

 

 

Minnesantekningar från seriespelsmötet 30/5 i Bollnäs

Det var 18 personer från 7 klubbar och Kjell från förbundet och serieledarean Erik och hans assistent Katarina och som närvarade.

Vi började med att titta på prisutdelningen och sedan åt vi mat.

Det var ett intressant seriemöte och vi tog några spännande beslut gällande serierna:

Vi tog beslut om att kvalplatsen kan ges till lag 3-4 och fylla på serierna uppåt.

Mötet tog beslut om att man kan skicka ut anmälningsblankett och serieprogram via E-mail. Och anmälan ska vara inne 16/6 för Div 4-6. Serien börjar den 26/10. Amälningsavgiften ska ökas med arrangörsarvodet på 200 kr per dag det bestämde vi på mötet.

Damserien och P13 har anmälnings tid i oktober och deras serier börjar i januari.

Mötet beslutade att det var inte något hinder att spelare som inte är EU/EES-medborgare spelar i våra serier.

Intresset för veteranserien var dåligt.

DM kommer spelas i Söderhamn i november.

Arne hade en fråga på att göra poolspel några gånger per år istället för veteranserien.  

 

PM för seriespel

 

DIV IV

Överdomare har ett arvode på 300 kronor per dag för sammandrag. Fasta matchdomare skall eftersträvas och har då 50 kronor per lagmatch. Ingen ÖD vid enbart distrikts-domare. Reseersättning till ÖD 1,85 kr per km. Till föreningen som arrangerar sammandrag, skall varje deltagande lag betala arvode med 200 kronor per dag, som förbundet tar ut och betalar ut till arrangerande förening. Domararvoden och resa delas lika mellan lagen. 4-mannalag med fri uppställning. Dubblarna spelas som match nr 5 och 6. Serien spelas enl. SBTF:s representationsregler. Andra spelare än singlarna får spela dubbel.

 

DIV V och VI

Överdomare har ett arvode på 300 kronor per dag för sammandrag, samt reseersättning med 1,85 kr per km. Dessa kostnader delas lika mellan lagen. Vid brist på ÖD, får man spela utan sådan. Arrangörerna meddelar i så fall serieledaren om något speciellt hänt. Spelarna får själva döma sina matcher. 3-mannalag. Till föreningen som arrangerar sammandrag, skall varje deltagande lag betala arvode med 200 kronor per dag, som förbundet tar ut och betalar ut till arrangerande förening

 

VETERANSERIEN, DAMSERIEN, P11 och P13

Spelare och ledare hjälps åt att döma. Till arrangerande förening betalar varje lag 200 kr per dag i arvode, som förbundet tar ut och betalar ut till arrangerande förening. Alla spelar fem matcher med 2-mannalag.

 

ÖVERDOMARE

ÖD skall lämna rapport, ev. i förenklad form, eller genom noteringar på protokollen. ÖD utses i mån av tillgång. Kontaktmän är:

För Gästrikland Leif Hedberg tel. 073-789 73 51

För Hälsingland Vakant

Matchprotokoll och ev. ÖD-rapport sänds snarast till serieledaren, Erik Steen, Maråkers Herrgård, 820 20 Ljusne. E-postrapportering av matchernas resultat dessutom, om möjligt omedelbart efter spelslut, till min E-postadress: This is a mailto link.

 

ÖVRIGT

I motsats till Div IV, får övriga serier, spelare delta så snart denne löst licens, även om det sker efter den 31 december.

Lag som inte följer spel enligt uppgjort schema, får betala bötesbelopp på 200 kronor förutom att betala arrangörsarvode. (Gäller ej ungdomsserierna).

WO bör meddelas arrangörern och 1:a motaståndarlag i sammandraget. WO vid fler än ett sammandrag, eller vid sista sammandraget, innebär uteslutning ur serien.

 

Reserv som deltar i ett högre lag, måste stå över en omgång för detta lag, för att åter få spela i det lägre laget. När båda lagen spelar match samma dag räknas det som att spelaren har stått över en match. En spelare kan aldrig delta i seriespel för mer än ett lag under ett och samma dygn. Spelare får heller inte delta i mer än ett lag i samma serie.

 

De två främsta lagen i Div IV kvalspelar till Div III. I övrigt flyttas normalt två lag upp och två lag ner. 2:an går upp endast om det finns plats. Fler lag flyttas upp om det uppstår vakanser. Om lag 1 och 2 inte vill gå upp, så kan laga 3 och 4 få kvala. Det är distriktet som själv bestämmer och kommer överrens med de andra distrikten i kvalet.

 

Från division II och neråt får man bygga hela laget för både damer och herrar på personer som saknar svenskt medborgarskap. Men de får endast spela mästerskap om de varit skriven i Sverige i minst 3 år och fått speltillstånd.

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 09 MAJ 2018 16:52 Skribent: Erik Steen

Liverapportering

pingiskanalenEvenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

 Allt i transport

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Hälsinglands Bordtennisförbund
Björn Olovsson, Älvkarhed 244
828 95 Viksjöfors

Kontakt:
Tel: 027117195, 0730357539
E-post: This is a mailto link

Se all info