Hoppa till sidans innehåll

Bordtennisgymnasier


Roligt att du vill kombinera studier med en elitsatsning i bordtennis. Det finns ett riksidrottsgymnasium  i Köping, men du kan också plugga på ett bordtennisgymnasium som ligger närmare din hemort, sk NIU.

De här två alternativen finns

  • Riksidrottsgymnasium (RIG)

  • Nationell idrottsutbildning (NIU)

Bordtennisgymnasiernas verksamhet är en viktig del av en seriös elitsatsning som juniorspelare. Verksamheten stöds av landslagsverksamheten och elitutvecklingen hos Svenska Bordtennisförbundet. Du får goda möjligheter att utvecklas som bordtennisspelare på elitnivå samtidigt som du går din gymnasieutbildning som öppnar fler vägar för framtiden. 

Du kan välja riksidrottsgymnasiet för bordtennis i Köping, dit vi bjuder in de 20 högst rankade kill och tjejerna för ett studiebesök under hösten. Du kan även välja något av de NIU-tillstyrkta bordtennisgymnasierna som ligger närmare din hemort.

Syftet med Bordtennisgymnasier

Målet med verksamheten är att utbilda bordtennistalanger och ge förutsättningar för ungdomar att kunna bli morgondagens stjärnor. Du kommer att erbjudas bästa möjliga förutsättningar med det ställer också krav på dig, då det krävs disciplin och ansvarstagande för att du ska få ut mesta möjliga av dina studier på bordtennisgymnasiet.

Vill du veta mer

Läs informationen i nedanstående flikar så får du veta mer om vad det innebär att gå på bordtennisgymnasium, vilka skolor som finns och hur du ansöker. Du får också reda på vad som skiljer riksidrottsgymnasieplatser från platser på tillstyrkta NIU-gymnasier. 

 

* Sök till bordtennisgymnasium (från 15 september)

* Att gå på ett bordtennisgymnasium

* Riksidrottsgymnasium Köping

* Tillstyrkta NIU-gymnasier

 

Uppdaterad: 16 AUG 2019 11:21 Skribent: Emma Persson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info