Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Halmstad Högskola


Högskolan i Halmstad och Svenska Bordtennisförbundet (SBTF) har sedan början av 2019 ett avtal som avser att gemensamt verka för goda förutsättningar för ungdomar att kombinera en satsning på bordtennis med akademiska studier. Parterna ser att denna möjlighet kan skapa nytta både för individ, idrott och för samhälle.

För studenterna innebär högskolans verksamhet inom idrottsområdet, där stort fokus läggs på området ”dubbla karriärer, en bred bas att stå på inför både en civil framtid och en framtid som elitidrottare.

Högskolan i Halmstad är i dag ett av Riksidrottsförbundet utsett Riksidrottsuniversitet (RIU) vilket ger våra elitspelare ett brett utbud och möjligheter till anpassad studiegång under sin pågående elitsatsning, dvs dubbla karriärer. För att kunna bli en "RIU-elev" så ska du vara i eller nära landslaget.

Halmstad högskola erbjuder dryga 30 program som du söker som vanligt via antagning.se. Om det inte är PIKA-programmet du ska läsa är det några steg du behöver göra för att ta del av RIU-konceptet. Här hittar du hur man går tillväga i just Halmstad högskola. 

Halmstad Högskola har sedan ett par år haft ”RIU-konceptet” på ett av sina program, PIKA-programmet, Professionell idrottskarriär och arbetsliv (180hp), där man läst på 75 % och då haft utrymme i vardagen att lägga på sin satsning.

PIKA-programmet ger en examen i idrottsvetenskap och vi har från bordtennisen två som redan gått klart programmet som första årskullen och har gått med andra elitsatsande elever inom olika idrotter.

 

Som RIU- och PIKA-student tränar du på vår elitmiljö i Halmstad.                 

Halmstad BTK ansvarar för en definierad elitmiljö inom Bordtennisen. Föreningen skall i samarbete med SBTF säkra upp både gruppträning och individuell träning via en mycket kompetent och rutinerad tränarstab . Ulf "Tickan" Carlsson som sportschef och Fredrik Håkansson som ansvarig tränare är en duo med internationella meriter och ett brett kontaktnät. Som RIU-student så kommer du att ha tillgång till en av Sveriges bästa träningsgrupper och högkvalitativ coaching. 

Träningen bedrivs med upp till nio organiserade och tränarledda pass per vecka.

 

Är du osäker på om du tillhör den kategori som RIU-konceptet vänder sig emot, kontakta ansvarig på förbundet.

Emma Persson, Elitkoordinator, telefon 070-821 92 22
This is a mailto link

Uppdaterad: 23 AUG 2019 12:29 Skribent: Emma Persson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info