Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet


 

Idrottslyftet 2019

Nu är Idrottslyftet 2019 öppnat och det är därmed möjligt för bordtennisföreningar att ansöka om projektstöd. Vi rekommenderar att föreningen läser igenom de förutsättningarna för de prioriterade områdena som framgår av Svenska Bordtennisförbundets Styrdokument för Idrottslyftet 2019.

Detta är de anvisningar och tips som gäller för Idrottslyftet (IL) Föreningsstöd under året 2019. Vår förhoppning är att detta dokument på enkelt sätt ska förtydliga de inriktningar som SBTF särskilt prioriterar under 2019 för föreningar att söka. 

Idrottslyftets övergripande ramar för 1 januari till 31 december 2019 är:

  • Svenska Bordtennisförbundet fördelar under 2019 sitt IL föreningsstöd med SBTF:s Utvecklingsplan för Idrottslyftet 2016 - 2019 som huvudsakligt styrdokument. Utifrån detta har SBTF valt att kategorisera de olika vägvalen (projektramarna) i fyra övergripande utvecklingsområden.  

    • Rekrytering och livskraftiga idrottsföreningar
    • Träning och tävling
    • Utbildning och ledarskap
    • Para

De specifika vägvalen/projektramarna finns att läsa i Styrdokument för Idrottslyftet 2019, se länk ovan

Ansökan 2019

Idrottslyftet 2019 pågår under 1 januari till 31 december. SBTF kommer att hålla möjlighet för ansökan öppen i IdrottOnline-applikationen ”Idrottsmedel” enligt nedan tidsintervall.
Alla föreningar som är anslutna till Svenska Bordtennisförbundet är välkomna att söka medel.
Föreningen ska i sin ansökan redogöra för hur projektet bidrar till att nå Idrottslyftets syften och mål. Alla ansökningar ska innehålla en detaljerad ekonomisk kalkyl vilket också inkluderar föreningens egen eller annan samarbetspartners insats. Ansökningar som saknar dessa uppgifter kommer att återsändas för komplettering.

Det är viktigt projektansökan planeras väl innan den sänds in för behandling. Som ett stöd i processen rekommenderas att kontakt upprättas med SBTF:s Föreningsutvecklare. Se kontaktuppgifter nedan.

Ansökan om Föreningsstöd görs via RF:s applikation Idrottsmedel. Den nya modulen finns på föreningens IdrottOnline och åtkomst sker genom att klicka på Idrottsmedel i övre verktygsfältet.

Manual för Idrottsmedel-applikationen finns att hämta här. Klicka på ”Idrottsmedel – Förening” för aktuell manual.

Ansökningstider

20 februari – 30 april

Möjlighet till föreningsansökan under perioden 20/2 - 30/4. Svenska Bordtennisförbundet kommer att ha avstämning av inkomna ansökningar enligt följande schema; 28 februari, 31 mars, 30 april. Ansökningar inkomna under denna period ämnar för aktiviteter under vårtermin 2019 och sommar 2019. Återkoppling och besked lämnas per månad. Redovisning av beviljade och genomförda projekt rekommenderas ske så snart projekt är genomfört, men senast 15/10-2019.

1 maj – 3 juni

Ansökningsfönster för aktiviteter under höstterminen. Inkomna ansökningar behandlas efter den 3 juni och återkopplas/lämnas besked om senast i augusti. Redovisning av beviljade och genomförda projekt rekommenderas ske så snart projekt är genomfört, men senast 15 januari 2020. 

Kontakt/upplysningar

Patrik Björs Strand, Idrottslyftsansvarig Svenska Bordtennisförbundet
This is a mailto link, 08-562 78 124

Eskil Tyrberg, Föreningsutvecklare
This is a mailto link, 073-828 81 37

Uppdaterad: 02 FEB 2018 14:27 Skribent: Patrik Björs Strand

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info