Hoppa till sidans innehåll

500 miljoner i akut stöd till idrotten

23 MAR 2020 17:57
Riksidrottsförbundet (RF) höll i fredags kväll ett extrainsatt möte angående det akuta stödpaket som regeringen tillsatt för idrottsevenemang som tvingats ställa in.
  • Uppdaterad: 23 MAR 2020 17:57

RF:s ordförande Björn Eriksson lämnade den 18 mars över en första analys av de ekonomiska konsekvenserna för idrottsevenemang som ställs in under perioden 12 mars till 30 april på grund av corona/covid-19 till kultur- och idrottsminister Amanda Lind. Därefter kom snabbt ett beslut om att regeringen avser sjösätta ett stödpaket på 500 miljoner kronor till idrotten.
– Det är mycket positivt att regeringen ser konsekvenserna för idrottsrörelsen och detta är ett välkommet steg som handlar specifikt om intäktsbortfall för större evenemang som ställs in. Vi förstår att det är en mycket svår tid men det är viktigt att även små ideella föreningar får det ekonomiska stöd de behöver, säger Björn Eriksson.

En referensgrupp bestående av representanter från olika specialförbund kommer nu tillsättas av RF med uppgiften att kartlägga de ekonomiska konsekvenserna mellan mars och juni 2020. Gruppen startar också omgående med arbetet kring hur principerna för vad som ersätts kommer fungera och hur och när stödet ska betalas ut vilket i nuläget inte är klart. RF kommer också fortsatt föra dialog med regeringen om ytterligare åtgärder. Björn Eriksson framhöll också idrottens styrka att mobilisera och hjälpa samhället i kristider.

– I dagsläget vet vi inte mer än att det från regeringen tillkommit ett stöd på 500 miljoner kronor. Naturligtvis bevakar vi denna fråga noggrant och kommer informera fortlöpande om arbetet. Vi har dessutom sträckt ut en hand till RF såtillvida att vi gärna medverkar i referensgruppen om vi skulle bli tillfrågade. Idrotten spelar en viktig roll i samhället och det är självklart mycket positivt att den uppfattningen även delas av regeringen, säger SBTF:s ordförande Petra Sörling och förbundschef Thomas Buza som var de som medverkade vid mötet från SBTF:s håll.

Skribent: SBTF
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info