Hoppa till sidans innehåll

Besked om kompensation

02 SEP 2021 16:25
SBTF meddelar kring fastställda modeller för kompensation till föreningar vars syfte är att främja en utvecklande återstart inför säsongen.
  • Uppdaterad: 02 SEP 2021 16:25

Genom RF:s kompensationsstöd ansökansomgång i maj 2021 möjliggör SBTF nu en modell för kompensation som berörda föreningar kommer att kunna ta del av.

Den gångna säsongen 2020/2021 fick i sportslig mening till mångt och mycket ställas in som en följd av den pågående coronapandemin och de restriktioner som då gällde. Detta påverkade stora delar av bordtennisfamiljens möjligheter att få utöva de primära delarna av vår verksamhet – träning, seriespel och tävling.

SBTF:s centrala organisation har under perioden alltjämt fokuserat på en mängd olika utvecklingsfrågor med fokus på en långsiktig och hållbar bäring. Därtill följer SBTF den strategi som tidigt sattes upp i relation till coronapandemins intågande, där syftet varit att kontinuerligt planera och genomföra den verksamhet som varit möjlig. I många fall har planeringsarbetet resulterat i uppskjutna dylika, vilket har inneburit att positioner i kalendern fått flyttas fram vid flera tillfällen.
När vi nu befinner oss i en förhoppningsfull sits om att kraftfullt kunna planera en fullvärdig säsong till att börja med, och därefter en utvecklande framtid för bordtennisen, har SBTF börjat lägga pusslet för konkreta satsningar på olika plan. Det är också av stor vikt att den ordinarie rullande verksamheten får en tydlig push. Av den anledningen har SBTF beslutat att en betydande del av det totala beloppet som SBTF erhållit i kompensationsstöd från RF per ansökan i maj 2021 ska komma berörda föreningar till gagn på ett mer direkt sätt.
Den första delen av två kommer att påverka föreningar som deltog med lag i det nationella seriesystemet säsongen 2020/2021. SBTF har beslutat att kompensera de föreningar vars nationella serier inte fullgjordes med en hel serieavgift per serielag. Beslutet exkluderar de serier som genomfördes till fullo; Pingisligan Damer, Pingisligan Herrar och Superettan Herrar.

Kravet för att erhålla kompensationsstödet är att föreningen fortfarande finns registrerad som medlem hos Svenska Bordtennisförbundet per den 2021-09-10. (och betalt årsavgiften 2021)

För de som har lag i nationella serien 2021-2022 kommer kompensationen dras av på årets faktura, som kommer framgå tydligt på fakturan. 

Det totala värdet för denna kompensationspott uppgår till cirka 920 000 kr.

Fullständig förteckning hittar du här.

Vidare har SBTF fattat beslut kring kompensation för licensavgifter. SBTF kommer att lämna en rabattsats om 20% på samtliga tävlingslicenser som registreras under säsongen 2021/2022. Vår signal är tydlig, vi vill främja en stark återstart av svensk bordtennis och väljer därför att prioritera en satsning framåt i tiden.

Det totala värdet på denna kompensation värderas till cirka 700 000 kr.

Rabattsatsen kommer att dras på respektive förenings licensfaktura i december 2021 respektive juni 2022, om inget annat praktiskt förfarande meddelas. Förening får inte ha några förfallna fakturor för att ta del av denna rabatt.

För övrigt planeras två större projekt inom ramen för det återstartsstöd som RF initierat till SF:en.

  1. Ett är riktat mot att vi ska bli fler kvinnliga utövare. Projektet kommer också ha en nära koppling till europamästerskapet 2023 som Sverige blivit tilldelat.
  2. Ett mot rekryterings- och marknadsföringsprojektet PING PONG POWER, som SBTF informerat om i olika kanaler och forum.
    Båda projekten är också att betrakta som stimulans för att vi ska få igång vår verksamhet i kölvattnet av den pandemi som vi ännu inte lämnat bakom oss.

Vid frågor
Patrik Björs Strand
This is a mailto link 
073-982 40 60

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

WTT Youth Star Contender
19-23/10, Wladyslawowo, Polen
Resultat

pingiskanalenAnnons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info