Hoppa till sidans innehåll
Foto: KARL NILSSON

En vecka kvar till Senior- och Para-SM i bordtennis

20 FEB 2020 17:04
Om bara en vecka drar årets upplaga av Senior- och Para-SM igång i pingismetropolen Söderhamn. SBTF arrangerar mästerskapet för 95:e gången, denna gång tillsammans med den lokala arrangören Söderhamns UIF i samarbete med Söderhamns kommun.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2020 17:04

Senior- och Para-SM är Svenska Bordtennisförbundets flaggskepp som varje år lockar ett starkt startfält med stort medialt genomslag. Totalt kommer medaljer delas ut i 19 klasser varav tolv av dessa är paraklasser. I just paraklasserna kommer vi bland annat få se den Paralympiska mästaren från 2012 och Europamästaren från hemma-EM i Helsingborg 2019, Anna-Carin Ahlquist, som deltar i klasserna para lag, rullstol klass 3 och rullstolsdubbel tillsammans med parhästen Ingela Lundbäck.

I seniorklasserna för damer och herrar kommer vi få se flera av våra största landslagsstjärnor som exempelvis hemmaspelaren Jon Persson, den regerande mästaren i herrsingel Truls Möregårdh och veteranen Matilda Ekholm, den senare med inte mindre än sex SM-guld i damsingel och totalt 14 SM-guld i seniorsammanhang.

Svenska Bordtennisförbundet, SBTF, ser fram emot att mästerskapet ska dra igång med Söderhamns UIF som lokal arrangör vilket är för första gången i historien.
– Det ska bli kul att äntligen få välkomna alla spelare, ledare och hela Pingissverige till Söderhamn för något som jag är övertygad om kommer bli en riktig folkfest. Jag har fått många rapporter om arbetet som görs i Söderhamn och jag har stort förtroende för föreningen som jag tror kommer leverera ett SM att minnas. Föreningen har dessutom gjort en mängd kringaktiviteter inför tävlingen för att skapa intresse inte enbart för själva mästerskapet men även för bordtennis i allmänhet vilket gör mig väldigt glad, säger Svenska Bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling och får medhåll av Max Ansbro, evenemangsansvarig vid Svenska Bordtennisförbundet:
– Vi har sedan första stund haft ett väldigt bra samarbete med såväl klubb som kommun så det ska bli väldigt kul att se resultatet av detta arbete. SBTF har en strategi där vi gärna ser långsiktiga samarbeten över tid som ger mer än ”bara” en tävling och just Söderhamn är ett föredömligt exempel inom det området.

Fakta
Senior- och Para-SM i bordtennis 2020 spelas mellan den 27 februari och 1 mars på Hällåsen i Söderhamn. Arrangör är Svenska Bordtennisförbundet tillsammans med den lokala arrangören Söderhamns UIF i samarbete med Söderhamns kommun.

Mer info
Hemsida
Deltagare
Resultat

Presskontakt på plats
Max Ansbro
This is a mailto link
0767-770477

Peter Johansson
This is a mailto link
0708-604389

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info