Hoppa till sidans innehåll

Individuella EM i polska Warszawa flyttas

12 AUG 2020 11:08
Näst på tur i raden av internationella evenemang som ställs in eller flyttas är bordtennis-EM 2020 som skulle ha hållits 15-20 september i Warszawa, Polen. Mästerskapet har ännu inget nytt datum.
  • Uppdaterad: 12 AUG 2020 11:08

In i det längsta har polska bordtennisförbundet kämpat för att kunna genomföra tävlingen men igår kom beskedet från ETTU (Europeiska bordtennisförbundet) och ITTF (Internationella bordtennisförbundet) att tävlingen skjuts upp. Anledningen till att mästerskapet skjuts upp sägs, enligt ett pressmeddelande, vara den ökning av covid-19-fall som nu syns i stora delar av Europa.

Ronald Kramer, ordförande i ETTU sa i ett uttalande:
"Säkerheten för våra spelare, ledare, funktionärer, volontärer, personal och partners har varit högsta prio för vår organisation. Mycket arbete har genomförts de senaste sex månaderna för att förbereda tävlingen. Vi tackar presidenten i det polska bordtennisförbundet, Dariusz Szumacher, styrelsen, personal och partners i Warszawa för deras försök att vill varje pris genomföra tävlingen."

Läs pressmeddelandet i sin helhet här.

Även på hemmaplan har beslutet mottagits och det är inget oväntat besked som nu kommer.
– Ett tråkigt men föga oväntat beslut och jag kan bara beklaga arrangören som lagt ner mycket tid och energi i sitt förberedelsearbete. Senaste tidens nya fall av covid-19 runt om i Europa gör det givetvis svårt att genomföra mästerskapet, främst eftersom reserestriktionerna ser så olika ut. Nu gäller det att vi arbetar hårt på hemmaplan för att skapa en alternativ säsong och försöker se möjligheterna med det. Förutsatt att coronasituationen inte utvecklar sig åt fel håll tycker jag att vi har ett bra läge att stärka både tävlings- och serieverksamheten här på hemmaplan, säger Thomas Buza, förbundschef Svenska Bordtennisförbundet.

Det är ännu inte beslutat när mästerskapet ska spelas i stället. Mer info kommer. 

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

LiverapporteringPingisligan by STIGA, herrar
Omgång 1, tisdag 22/9, kl. 18.30
Eslövs AI BTK – Falkenbergs BTK
Söderhamn – Munkedals BTK
Lyckeby BTK – BTK Kävlinge
Halmstad BTK – Spårvägens BTK

pingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info