Hoppa till sidans innehåll

Konvent 2022

28 OKT 2022 15:44
Idag (28/10) smygstartar Konvent 2022 i Uppsala med tre (frivilliga) samtalsområden. Det officiella programmet startar imorgon och avslutas på söndag.
  • Uppdaterad: 28 OKT 2022 15:44

I år hälsar vi dig som deltagare välkommen redan från fredag kväll, 28 oktober. Du uppmanas till möjligheten att använda fredagskvällen till egen mötestid, träffa dina kollegor och kompisar eller delta i något av våra arrangerade sportsnack kl. 20-22 (som längst);

  • Sportslig utveckling
  • Rekrytering/PING PONG POWER
  • "Heta stolen" (SBTF:s representant svarar på deltagarnas fria frågor).

Valet att delta i något av sportsnacken är frivilligt.

Det officiella konventprogrammet startar lördag 29 oktober kl. 09.00 och avslutas med lunch på söndag 30 oktober kl. 13.00.

Program lördag
09.00 – 12.30 Strategisk plan för svensk bordtennis
12.30 – 13.30 Lunch
13.30 – 17.00 Distriktsutveckling
17.00 – 17.30 Avrundning på dagens pass
17.30 – 19.30 Fria möten
19.30 - Middag
Sent Konvent Cup 2021

Program söndag
09.00 – 09.30 Incheckning
Återblick fredag:
Heta stolen
Rekrytering/PING PONG POWER
Sportslig utveckling
Återblick lördag:
Strategisk plan
Distriktsutveckling

09.30 –12.30 Smörgåsbord
Digitalisering – Thomas Buza
Styrelsen informerar – Dennis Lindahl
EM 2023 – Peter Johansson och Linda Carlsson
Lägerstruktur/Sportslig utveckling – Daniel Ellermann
SBTF 100 år 2026 – Thomas Buza, Dennis Lindahl

12.30 – Lunch och hemresa

Rapportering från Konventet kommer att ske här på hemsidan under helgen.

LÖRDAG

Konventhelgen inledd
Under lördag förmiddag så hälsades alla deltagare på årets konvent officiellt välkomna av Svenska Bordtennisförbundets ordförande Dennis Lindahl. 

Därefter lämnade han över till vice ordförande Michael Helander som gick igenom dagens första pass – det strategiska dokumentet.
Diskussionerna var stundom livliga och det har högt i tak – precis som det ska vara. 

Eftermiddagen fortsatte med föredrag från distriktsutvecklingsgruppen som leddes av Patrik Björs Strand tillsammans med Peter Hyllman. Konventsdeltagarna deltog sedan i samtal med samtalsledare från SBTF och fick även fylla i enkäter gällande deras uppfattning kring vägen framåt efter konventet gällande en eventuell ny distriktsorganisation.


Samtalen var ordnade, intresset var stort och diskussionerna som följde fördes gjorde det med så kallat "högt i tak. Fortsättning kring detta kommer att följa när enkäter, åiskter och sammanställningen från konventet är genomfört.

Under kvällen genomfördes det sedan den prestigefyllda "Konvent-Cup", pingis på minibord. Tävlingen lockade rekordmånga deltagare och här var intensitetet minst lika hög som vid vissa diskussioner och när väl krutröken hade lagt sig så stod landslagsanvsarig Daniel Ellermann som segrare.
Grattis Daniel!

Under söndagen fortsätter konventet med ett antal olika punkter innan det är dags att avsluta Konvent 2022 runt lunchtid.

SÖNDAG

Konventets sista dag inleddes av förbundschef Thomas Buza med ett anförande kring var SBTF står i sin egen digitaliseringsprocess. Vilka utmaningar som finns? Vad man har för önskat läge för SBTF och hur framtiden kan se ut var områden som behandlades. Thomas Buza var tydling med att poängtera att detta är ett prioriterat område för framtiden men också öppen med att man från SBTF:s håll inte rikigt är så bra som man hade önskat inom detta segment.

Nästa punkt på agendan under förmiddagspasset var "Heta stolen" tillsammans med förbundsordförande Dennis Lindahl och vice ordförande Michael Helander. Förbundschef ledde samtalet med frågor hur styrelsen ställer sig i olika frågor: internationell representation, styrelsens arbete generellt, internationella evenemang, 100-års jubileum (2026) för Svenska Bordtennisförbundet. Det släpptes även till diskussion och frågor från den samlade församlingen, frågor som berörde sponsorskap, tillgänglighet, ekonomi, integration och mycket mer.

Den tredje delen för söndagen var en presentation av EM 2023 som kommer äga rum på hemmaplan i Malmö, 10-17 september. Peter Johansson som är projektledare för mästerskapet gav utförlig information om tävlingen tillsammans med projektkoordinator Linda Carlsson. Information kring hur upplägget ser ut som arrangör men också vad SBTF gör inför evenemanget tillsammans exempelvis med Malmö stad när det gäller Ping Pong Power Malmö.

Helgens sista punkt stod landslagsansvarig Daniel Ellermann för och handlade om landslag, lägerstruktur med mera. En starkare styrning från SBTF när det gäller de olika typen av läger SBTF anordnar och hur strukturen ser ut och vad man har förändrat för att skapa en tydligare stege för kunna nå fler spelare i lägerverksamhet i SBTF:s regi. Ungefär 120-140 spelare kommer att kunna nås med läger via SBTF:s nya lägerstruktur årligen när det gäller ungdomar. 

Ellermann beskrv hur man sedan han tillträdde (juni 2023) med olika team och tränare för att skapa en tydligare röd tråd i träningsverksamheten som råder på läger. Utöver bordtennistränare berättade Ellermann om hur man kopplat andra resurser till de olika yngre landslagen exempelvis med fystest men även idrotsspsykolog.

Vidare berättade Ellermann vidare om de nya RIG:en i Söderhamn och Halmstad och hur deras upplägg kring platser ser ut framöver över tid. Åtta platser (totalt) per RIG ska fyllas under tre år och då det är färre platser än tidigare uttrycket Ellermann att det kanske kan innebära att det är de absolut bästa spelarna som innehar dessa platser. Att de två olika RIG:en dessutom har en fungerande NIU-gymnasium verksamhet som utökar antalet möjliga platser i samma träningsmiljö utan för den sakens skull vara en direkt del av RIG.

Ellermann fortsatte med att beskriva de olika utvecklingsmiljöerna och elitmiljöerna runt om i landet och hur SBTF kan vara med och stärka dessa miljöer. Kring SBTF:s seniorlandslag för herrar och damer beskrev Ellermann hur arbetet med dessa ska fortskrida med riktning på OS 2024 tillsammans med förbundskaptenerna: Jörgen Persson, herrar, och Tobias Bergman, damer.

Avslutningsvis berättade Ellermann hur man från SBTF kommer öka på med kompetenshöjande aktiviteter för våra landslags- och elittränare. Tanken i en förlängning är att de aktiviteter som genomförs ska kunna användas bredare och till en större mängd tränare framåt.

Avslutning
Thomas Buza och Dennis Lindahl avslutade med att tacka alla deltagare för att de tagit sig tid att vara på plats och med hög energi bidra till tre väldigt utvecklande och intressanta dagar. Ett stort riktades även till personalen för genomförandet och anordnadet av konventet. En sista hälsning om att alla ska ta sig hem säkert och en förhoppning om att vi alla kan ses snart igen.
TACK från SBTF!

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Info_EM_200x200.png

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info