Hoppa till sidans innehåll

Nomineringar till Parasportgalan

17 MAR 2021 09:59
Den 12 april är det dags för den femte Parasportgalan och upplägget i år blir lite annorlunda mot hur det varit tidigare. Femårsjubileet firas med en jubileumssändning där de största prestationerna från de senaste fem åren hyllas.
  • Skapad: 17 MAR 2021 09:59

Priser kommer delas ut i följande sju kategorier; Jubileets kvinnliga idrottare, Jubileets manlige idrottare, Jubileets nykomling, Jubileets ledare, Jubileets lag, Jubileets förebild, Jubileets prestation inom Special Olympics. Bordtennisen är nominerad i inte mindre än tre kategorier.

Jubileets kvinnliga idrottare
Anna-Carin Ahlquist, bordtennis
Med 15 mästerskapsmedaljer och tre paralympiska medaljer är Anna-Carin Ahlquist en av Sveriges mest framgångsrika paraidrottare genom tiderna. Hennes mentala styrka och viljekraft sattes på sin spets när hon våren 2019 diagnosticerades med bröstcancer. Bara några månader var hon mirakulöst tillbaka och kunde senare vinna ett bragdartat EM-guld och säkra en plats till Paralympics i Tokyo.

Jubileets ledare
Daniel Ellermann, bordtennis
Daniel Ellermann under många år skapat ett otroligt framgångsrikt landslag med både äldre rutinerade och unga hungriga spelare. Med kontinuitet och stor kunskap har han gjort Sverige till en av världens bästa bordtennisnationer. Något som inte minst bevisades under hemma-EM i Helsingborg då Sverige tog hela 10 medaljer. En passionerad ledare som spelarna ser upp till, respekterar och lyssnar på.

Jubileets lag
Emil Andersson och Linus Karlsson, bordtennis
Laget bevisade att det omöjliga inte finns genom att riva ”den kinesiska muren” i semifinalen på Paralympics i Rio 2016. Emil Andersson och Linus Karlsson gick från klarhet till klarhet och visade en laginsats av främsta klass under turneringen som till slut bar ända fram till silver. Åren efter har laget fortsatt att leverera med bland annat ett VM-guld med en finalseger mot de tidigare paralympiska mästarnarna.

Sveriges förbundskapen på parasidan, Daniel Ellermann, är givetvis glad över de fina nomineringarna.
– Superkul med tre nomineringar. Anna-Carin, Emil och Linus är våra medaljörer vid senaste Paralympics och har presterat goda resultat under många år så det är ganska logiskt att det är just dessa tre som är nominerade. Jag tror att vi har god chans att vinna flera av kategorierna vi är nominerade i, säger Daniel som själv är nominerad i kategorin "Jubileets ledare".

Här hittar ni samtliga nominerade samt motiveringar.

Galan kommer att sändas digitalt måndag 12 april. 

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

LiverapporteringpingiskanalenAnnons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info