Hoppa till sidans innehåll

Simon von Knorring ny Idrottsutvecklare

16 MAR 2022 14:51
Efter rekryteringsprocessen som pågått under våren står det nu klart att det blir 30-årige Simon von Knorring från Uppsala som blir ny idrottsutvecklare och efterträdare till Bengt Andersson som gick i pension i början av mars.
  • Uppdaterad: 16 MAR 2022 14:51

Simon börjar sin anställning i början av maj men redan nu har du möjlighet att lära känna honom lite bättre.

Simon är född 1991 och har hållit på med pingis sedan han var sju år gammal. Hans moderklubb är Skyttorps IF men nu representerar han Uppsala BTK som han både spelar tävlingar och seriespel för. Förutom pingisen, som upptar en stor del av hans liv, gillar han även att koda (webb), se på film och njuta av sport rent allmänt, både live och på TV.
– Jag är glad och positiv och försöker alltid se möjligheter i vardagen. Jag gillar att ta mig an utmaningar och utveckla mig själv, säger Simon.

Vad kan då Simon, enligt honom själv, bidra med i denna idrottsutvecklartjänst?
– Jag kommer kunna bidra med ett stort engagemang och ett oerhört stort intresse för pingis, jag tänker mycket pingis i allt jag gör. Tack vare min IT-bakgrund är jag en problemlösare i vardagen vilket jag tror vi inom Svenska Bordtennisförbundet kommer ha nytta av framöver. Jag gillar att optimera och utveckla och är envis och jag är just nu väldigt motiverad att föra svensk pingis framåt.

Just nu jobbar Simon på ett IT-företag som utvecklar bland annat hemsidor och appar och han har en utbildning som webbutvecklare vid Uppsala Universitet i ryggen.
– Mycket av det jag gör på min fritid har koppling till mitt jobb och till pingisen. Bland annat har jag byggt Pingiskalkylatorn som drygt 600 personer använder för att ta fram statistik och annan rolig data. Jag har även byggt en serieapp som kan förutspå seriernas utgång i förväg och även en app för att hålla reda på vem som ska serva i dubbel, fortsätter Simon.

Många inom Pingissverige har frågat efter "nya Bengt", något Simon också noterat.
– Bengt var en väldigt omtyckt person och det är givetvis stora skor att fylla men jag vill också sätta min egen prägel på tjänsten och förhoppningsvis hitta nya vägar kring exempelvis digitalisering. Bengt har suttit länge på tjänsten och byggt upp en enorm kunskap och jag hoppas kunna förvalta hans "arv" på bästa sätt.

Simon, som mest spelar för att han tycker det är kul, har hela livet haft som dröm att få jobba med pingis på heltid.
– Både under mitt unga och vuxna liv har jag drömt att jobba med pingis och eftersom jag aldrig kommer kunna vinna medaljer för Sverige blir detta i stället mitt sätt att bidra vilket jag ser väldigt mycket fram emot – det är helt enkelt en ära, avslutar Simon.

Svenska Bordtennisförbundet vill passa på att hälsa Simon välkommen och samtidigt tacka övriga sökanden.

Skribent: Peter Johansson
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Veteran-SM 2022
19-22 maj, Halmstad
Information
Resultat

Webbsändningar
Fre-sönd

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info