Hoppa till sidans innehåll

VIKTIG UPPDATERING OM COVID-19

19 NOV 2020 09:00
En tid för möjligheter – Svenska Bordtennisförbundet har som viktigaste uppgift att främja och utveckla bordtennissporten i Sverige, där vi ska erbjuda alla möjligheten att spela och verka utifrån egna förutsättningar. 
  • Uppdaterad: 19 NOV 2020 09:00

Vi befinner oss nu vid en tidpunkt med stor möjlighet att fatta den typen av beslut som utvecklar vår verksamhet, dels för att vi i bordtennisfamiljen ska ta rätt ansvar i rätt tid, dels för att med en otvivelaktig energi blicka fram mot en tid av blomstrande bordtennisverksamhet.

Med anledning av den senaste tidens negativa trend med covid-19, och som en följd av de ytterligare restriktioner på sättet vi lever och rör oss, är det en tydlig signal vi härmed vill förmedla till bordtennisfamiljen. Det är hög tid att vi alla trär på oss mantrat att med glädje se fram emot att återigen få träffa våra likasinnade i en tävlingshall, men dock inte nu. I denna tid ska vi undvika att röra oss över landsdelarna för matchspel.

Vi vill därför ge dig ett tydligt budskap om hur tävlingsverksamheten kommer att se ut den närmsta framtiden, och hur vi arbetar för tiden längre fram. För Svenska Bordtennisförbundet är det en självklarhet att nu tydliggöra möjligheterna att få träffas och bedriva vår fantastiska tävlingssport under månader som vi normalt sett inte använder, nämligen senvåren och sommaren.

SBTF har den 18 november 2020 beslutat att all tävlings- och serieverksamhet som SBTF sanktionerar kommer att pausas fram till och med den 31 januari 2021. Beslutet träder i kraft per omgående, och påverkar närmast det seriespel som skulle ha genomförts den 21–22 november. Detta beslut åsidosätter tidigare beslut om att Pingisligan och Superettan för damer och herrar ska spelas. 

Ett stort arbete med att ta fram en alternativ kalender är redan igång, och vi kommer löpande att kommunicera kring aktiviteter, tävlingar och seriespel.

Ett tydligt medskick – pingis är mycket viktigt för många av oss. Vi ska få träna, men bara om vi följer de allmänna råden och restriktionerna. För de som är äldre än grundskoleålder, normalt personer födda 2004 och tidigare, bör det inte bedrivas någon träning i grupp.

Enligt tidigare uppsatta riktlinjer kan landslag och yrkesmässig verksamhet fortsatt bedriva träning, läs mer här

I tider som dessa är det viktigt att vi hjälps åt och tar vårt ansvar. Vi befinner oss i en helt unik situation där det inte finns bra beslut – bara beslut. Hälsan måste dock komma först – alltid. Vi är också fullständigt övertygade om att bordtennisfamiljen återkommer i februari – starkare än någonsin.

Köping 2020-11-18
Enligt uppdrag
Krisgruppen
Petra Sörling
Bengt Andersson
Mikael Andersson
Patrik Björs Strand
Thomas Buza

Vid frågor
Patrik Björs Strand, This is a mailto link
Bengt Andersson, This is a mailto link

Skribent: SBTF
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info