Hoppa till sidans innehåll

Alla älskar bordtennis

14 FEB 2020 10:42
Pingisen förenar, pingisen river barriärer, pingisen har inga gränser, pingisen skapar möten mellan människor. Nästan alla har en relation till pingis och kan berätta en historia. Vi har hittat flera fina kärlekshistorier som vi vill dela denna dag.
  • Uppdaterad: 14 FEB 2020 10:42

Alla hjärtans dag – alla älskar bordtennis! 

Våra möten med människor har vi hittat genom uppvisningsspel i gallerior, på skolor, genom nätverkande, ja, överallt där det står ett pingisbord.

Hasse, en man med Parkinsondiagnos, har hittat tillbaka till bordtennisen som idrott och träningsmotivation. Sedan ett tag tillbaka tränar han pingis regelbundet eftersom han ska ställa upp i Parkinson-SM som spelas i Stockholm 29/2-1/3. Han har hittat en klubb i grannkommunen att träna pingis med en gång/vecka för att utöka träningspassen inför SM. Efter pingisträningen är symptomen av sjukdomen mycket lindrigare och bättre. Hasse älskar pingis!

En ung mamma kommer fram, i samband med uppvisningsspel i en galleria, och berättar om sin 7-årige son som är mycket tävlingsinriktad men som kämpar med sitt liv i rullstol. Vilken idrott skulle kunna passa honom? Pingis så klart säger Magnus, 5-faldig SM-segrare i parabordtennis. Efter snack, tips och idéer går mamman därifrån med många förslag på hur hon och sonen kan gå vidare och hitta rätt idrott till sonen. Sonen älskar snart pingis!

Systrarna som äger den lokala sportaffären berättar vid ett möte på ett träningspass att: ”Vilken boom det har blivit för bordtennis, nu har vi till och med fått äldre kvinnor som kommer och köper av våra pingisracketar. Vi har slagit alla tidigare rekord i sålda pingisracketar!” Alla älskar pingis säger de under tiden som Steve Winwood sjunger ”Higher love”.

Kärlek i dubbel bemärkelse
Ett kärlekspar, låt oss kalla dem Eva och Adam, är särbos. De har båda en förkärlek till pingis och spelar ofta i sina respektive hemmaklubbar. De pendlar fram och tillbaka till varandra men under helgen 27/2-1/3 kommer de att mötas ”på mitten” och titta på bordtennis-SM i Söderhamn. Välkommen du med – att kanske hitta kärleken (åtminstone till pingis) i Söderhamn. 

Skribent: SBTF
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info