Hoppa till sidans innehåll

Bordtennis-SM inviger Köpings Bad och Sport

07 JUN 2021 12:51
Helgen 11-13 juni kommer delar av världseliten i bordtennis till Köping för att göra upp om medaljerna i de svenska mästerskapen. Det är första gången någonsin som ett svenskt seniormästerskap genomförs i staden.
  • Skapad: 07 JUN 2021 12:51

Svenska Bordtennisförbundet, SBTF, genomför årligen svenska mästerskapen i flera olika kategorier, allt från veteraner till ungdomar. På grund av pågående pandemi har SBTF valt att genomföra ett reducerat senior-SM för damer och herrar samt klasserna U20 damer och herrar med färre antal deltagare.

Sedan flera år är Köping hemvist för SBTF både när det gäller kansli och Riksidrottsgymnasium. Evenemanget till ära har även Köping en ny hall att erbjuda mästerskapet i form av Köpings Bad och Sport. Hallen har stått färdig en tid men bordtennis-SM blir, bortsett från enstaka matcher och träningar, lite av en officiell invigning.

– Köpings kommun är väldigt stolta och glada att tillsammans med Svenska Bordtennisförbundet genomföra SM i bordtennis i den nya hallen Köpings Bad och Sport. Att få inviga den nya sporthallen med ett SM känns hedrande och skapar förhoppningar om att fortsättningsvis kunna vara en kommun som välkomnar olika slags arrangemang och event till förmån för besökare, invånare och vårt lokala näringsliv, säger Camilla Blomqvist, Näringslivschef, Köpings kommun.

Startfältet kommer vara mycket starkt. På plats i Köping finns bland annat på OS- och EM-klara spelarna Linda Bergström, Anton Källberg och Kristian Karlsson, för att nämna några av de spelare som kommer slåss om de främsta placeringarna. Förutom själva tävlingen kommer också det svenska bordtennislandslaget stanna kvar i Köpings Bad och Sport och genomföra sitt förberedande läger inför det stundande Europamästerskapet som spelas i polska huvudstaden Warszawa 22-27 juni.

– Att för första gången någonsin kunna förlägga ett svenskt seniormästerskap i Köping, där vi sedan länge har både vårt kansli och Riksidrottsgymnasium, känns fantastiskt roligt. Att dessutom få göra det i en helt nybyggd arena känns naturligtvis också speciellt. Vi är mitt uppe i en tid med stora utmaningar för de flesta verksamheter och därför är jag mycket stolt över att vi inom SBTF ändå kan genomföra vårt svenska mästerskap. Jag är övertygad om att det sänder viktiga signaler till hela vår bordtennisfamilj och det sammanfattar också det mantra vi internt haft under hela pandemin – vi ställer inte in, vi ställer om. Det starka engagemang och stöd vi känner från staden är också en absolut förutsättning vilket också kommer verka som en viktig kvalitetsfaktor för att vi ska kunna genomföra tävlingarna på ett säkert sätt som möjligt för alla deltagare säger Petra Sörling, ordförande i Svenska Bordtennisförbundet.

I damernas seniorklass deltar 16 spelare och i herrklassen 32. I damer och herrar U20 har 8 spelare i respektive klass tagits ut.

Kontakt
Petra Sörling
Ordförande, Svenska Bordtennisförbundet
0733-98 20 40
This is a mailto link 

Camilla Blomqvist (fd Nilsson)
Näringslivschef, Köpings kommun
073-662 89 35
This is a mailto link 

Skribent: SBTF
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

 Evenemang

OS, Tokyo, Japan
Rapporteringssida SBTF

Lottning
Lottning, herrsingel
Lottning, damsingel
Eventsida

UEM, Kroatien
Webbsändningar från bord 1 och 2
Resultat
Hemsida
Livescore

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info