Hoppa till sidans innehåll

Bordtennisens unga eldsjälar

22 MAR 2022 14:17
I samband med Eldsjälsgalan, som streamades från Cirkus i Stockholm i förra veckan, diplomerades 15 unga eldsjälar av Riksidrottsförbundet, RF, och Folkspel. Däribland fanns fyra bordtennisledare.
  • Uppdaterad: 22 MAR 2022 14:17

Det var Moa Arvidsson, Adam Magnusson, Gustav Pärsén och Tinna Nilsson, som alla är aktiva ledare inom svensk bordtennis. Moa, Adam, Gustav och Tinna har sedan september 2021 deltagit i ett utvecklingsprogram, Eldsjäl 2.0, anordnat av just RF och Folkspel, med syftet att stärka unga och driftiga personer inom idrotten till att bli starka och trygga ledare inom svensk idrott även långt in i framtiden.

Med sig har de haft utbildningsledare från Riksidrottsförbundet, mentorer, nätverk, starka förebilder och stödpersoner i sin hemmaförening/sitt hemmaförbund, som stöttat dem i deras arbete för ett tryggt och stärkt ledarskap både inåt för sig själva och även utåt i sina respektive hemmaföreningar. Utvecklingsprogrammet har varvats mellan digitala och fysiska träffar.

Moa finns till vardags i KFUM Stocksund IA, Stockholms BTF, Adam i Skellefteå AIK BTF och Tinna i Söderhamns UIF, båda i Norrlands BTF samt Gustav i Laholms BTK Serve, Hallands BTF. Alla deltagare har haft projektidéer som de jobbat med under programmet och avgränsat, knådat, ibland preciserat och omformulerat. Projekten har kopplats till någon av RF:s utvecklingsresor i Strategi 2025; till exempel jämställdhet och inkludering, en annan syn på träning och tävling eller ett stärkt ledarskap. Mycket förenklat kan projekten beskrivas som breddpingis, motionspingis, tjejernas tid i pingishallen och från hemmasittare till pingisspelare i rörelse.

Avslutningen för utvecklingsprogrammet anordnades på Hasselbacken på Djurgården, tillsammans med mentorer, utbildningsledare och SF-representanter genom att deltagarna fick presentera sina projekt, göra reflektioner och berätta om sina lärdomar. Varje presentation avslutades med en reflektionsfråga till åhörarna, som även fick sitta i bikupor och resonera om svar på frågorna. En mycket givande stund där bland annat utmaningarna inom den specifika idrotten visade sig vara likartade med andra idrotter. Att utbyta tankar och idéer över idrottsgränserna är givande och skapar härliga idéer och nya perspektiv. Deltagarna deltog även på själva Eldsjälsgalan med idrottsprofiler som till exempel Staffan Olsson, Andreas Palicka, Anette Norberg, Michaela Laurén och Magnus Norman guidade genom kvällen av programledare Clara Henry.

Svenska Bordtennisförbundet, SBTF, kommer framöver att bjuda in representanter från ungdomarnas föreningar, personal och styrelse från SBTF samt deltagare från aktuella distriktsförbund för att låta Moa, Adam, Gustav och Tinna visa och beskriva sina projekt och utvecklingsresor digitalt.

Utvecklingsprogrammet har redan visat sig ge bonuseffekter för våra unga förebilder på olika sätt. Några av dem som vi snappat upp är:

  • Informatör och marknadsförare på träff för skolledare i Baltiska hallen
  • Medverkan i samband med inspelningar av videos för utbildning och skolprojekt
  • Samverkan med framgångsrik hockeyförening för kompissnack med elever i skolor om attityder
  • Deltagande på distriktsårsmöten/tilltänkt som styrelseledamot

Svenska Bordtennisförbundet kommer, tillsammans med de unga namngivna förebilderna ovan, att aktivt arbeta för att marknadsföra nya möjligheter till intresseanmälning för kommande Eldsjälars utvecklingsprogram. Håll utkik efter nytt spännande erbjudande under våren 2022 (april-juni). 

Foto: Bildbyrån

Skribent: Marit Brodd Almgren
E-post: This is a mailto link

Liverapportering

Evenemang

Ungdoms-SM 2022
26-29 maj, Uppsala
Hemsida
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info