Hoppa till sidans innehåll

Bordtennistränare bas – nu 100 utbildade

09 MAJ 2022 12:12
Svenska Bordtennisförbundets digitala tränarutbildning – Bordtennistränare bas – har nu mer än ett hundra godkända deltagare. Elias Bölenius Sandqvist, Umeå BTK blev SBTF:s digitalt utbildade tränare nummer 100!
  • Uppdaterad: 09 MAJ 2022 12:12

Sedan lanseringen av den nya digitala bordtennistränarutbildningen, Bordtennistränare bas, i december 2020 har nu drygt 100 deltagare genomgått utbildningen och fått sin inlämningsuppgift godkänd. Den hundrade deltagaren, Elias Bölenius Sandqvist, är 16 år gammal, har varit hjälptränare för två nybörjargrupper i ett år.

Vad var särskilt bra med utbildningen?

– Vi samlades några kompisar och gjorde utbildningen tillsammans och snackade om olika övningar och utmaningar. Effektivt ändå med digital utbildning, den var lätt att hänga med i och realistiska frågor och situationer som var bra anpassade till vår nivå.

Vad tar du med dig i ditt framtida tränarskap?

– Mest att jag lärt mig att planera en träning, det var verkligen bra. Jag känner mig säkrare med det upplägget. Jag har gått från ”lall”-tränare till seriös tränare skulle jag säga.

Vilka är dina planer framöver?

– Att fortsätta vara hjälptränare två gånger i veckan för att sedan få våra disciplinerade deltagare i en egen grupp och se hur de utvecklas. Det vore häftigt!

Lite statistik om de första 100 deltagarna:

  • 28 % kvinnliga deltagare
  • Deltagare från alla 15 bordtennisdistrikt utom ett
  • Deltagare från drygt 50 föreningar (SBTF har dryga 440 föreningar anslutna)
  • Rudalens IF har som förening deltagit med flest tränare; 9 stycken
  • Flest antalet deltagare kommer från distriktet i Stockholm, 31 deltagare
  • Sydöstra Götaland har 22 deltagare hittills, ett distrikt som arbetat med lockbeten och erbjudanden för sina tränare

Det är enkelt att ta del av Bordtennistränare bas, klicka på länken och köp en plats, 500 kr. Du har obegränsad tillgång till materialet. Som en bonus erbjuder vi genom projektstöd för idrottsföreningar just nu en utbildningssubvention – tag 5 betala för 1 – om föreningen anmäler fem deltagare. Se mer om utbildningssubventionen här, läs på sidan 7.

Nästa del i nya tränarutbildningen är Bordtennistränare klubb, för dig som vill gå vidare och lära dig mer, diskutera med kollegor och få stöd och hjälp av utbildare. Bordtennistränare klubb är en ”hybrid” – en blandning med en digital utbildning och en fysisk träff. Den fysiska träffen anordnas nästa gång lördag 10 september i Uppsala, Göteborg och Karlskrona. Håll utkik efter anmälningsmöjlighet som kommer i början av juni. Även den här utbildningen har en utbildningssubvention, läs mer via länken här, se sidan 8. Den här subventionen är utformad så att om föreningen anmäler en deltagare får man tillbaka 1 000 kr av anmälningsavgiften.

Anmäler man två eller fler deltagare får man tillbaka 70% av anmälningsavgiften.
Gör nu som Elias, anmäl dig, genomgå och slutför Bordtennistränare bas och få del av, till exempel, 100-talet övningar, som du kan drilla dina adepter med.

Vid frågor
Marit Brodd Almgren, utbildningskoordinator
073-749 08 11
This is a mailto link 

Skribent: Linda Carlsson
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Veteran-SM 2022
19-22 maj, Halmstad
Information
Resultat

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info