Hoppa till sidans innehåll

Den nya webbaserade tränarutbildningen – en kort uppdatering

06 FEB 2020 09:44
Efter att ha analyserat 100 svar på vår tränarenkät kunde vi konstatera en sak: svenska pingistränare vill gärna utbilda sig. För att möta tränarnas behov ställs höga krav på tränarutbildningen.
  • Skapad: 06 FEB 2020 09:44

Förutom att utbildningen ska bemöta kunskapskraven behöver utbildningen också paketeras på ett sätt som passar den moderna pingistränaren. Sedan dess har arbetet med att lansera den reviderade tränarutbildningen oförtrutet fortsatt. Nu vill vi från SBTF ge en kort uppdatering om den nya webbaserade tränarutbildningen som kommer lanseras under 2020.

Utbildningsstrukturen
Den nya tränarutbildningen riktar sig till både nya och gamla i tränarrollen, ideella krafter och föräldrar – kort och gott till alla som är nyfikna på att lära sig mer inom tränarrollen. Det som är nytt jämfört med den tidigare utbildningsstrukturen är att de nya tränarutbildningarna har samma upplägg oavsett om du tränar barn, ungdom eller vuxna. En annan spännande nyhet är att den första grundutbildningen för tränare kommer att genomföras helt online. Det innebär att du som tränare genomför utbildningen på webben när det passar dig. Med en webbaserad utbildning tillkommer ännu mer flexibilitet, du kan exempelvis ägna mer tid åt områden som du vill lära dig mer inom, eller snabbt överblicka de områden som du redan känner dig trygg med. Du har även möjlighet till att återbesöka utbildningsmaterialet när du önskar. Vi ser även att de fysiska träffarna fortfarande är högt uppskattade av pingistränare, därför kommer en mix av webb och fysisk träff att ske i nästkommande tränarutbildning. 

Vad kan vi förvänta oss av den första tränarutbildningen – Bordtennis Grund?
Utgångspunkten för Bordtennis Grund är att tillgodose ett stöd så att tränare kan känna sig trygga i att leda en nybörjarträning och träna spelare som är förhållandevis nya till sporten. I Bordtennis Grund kommer du att möta teman: jag och idrottsrörelsen; jag och ledarskapet; jag och träningen; och slutligen, jag och bordtennisen. Vi kommer exempelvis att prata mer om grunder i bordtennis och vad som kan vara bra att tänka på för dig som ska leda en nybörjarträning. Förslaget på Bordtennis Grund som arbetats fram kommer gå på remiss hos SBTF:s sportchef och representanter för utbildningskommittén för att säkerställa utbildningens kvalitét. 

Till dig som är aktiv som tränare eller till dig som precis ska ta steget in i tränarrollen vill vi säga tack – bordtennisen behöver dig. Framtidens bordtennis är en motiverande och utvecklande idrott där alla får chansen att nå sin fulla potential på sina egna individuella villkor. Tillsammans kan vi arbeta för att göra sporten ännu mer välkomnande och skapa förutsättningar för att så många som möjligt fortsätter så länge som möjligt. 

Om du redan nu är intresserad av att lära dig mer om tränarrollen eller exempelvis föreningsledarrollen, ber vi dig bekanta dig med utbildningsmaterialet som vår samarbetspartner SISU idrottsutbildarna, besök: (https://www.sisuidrottsutbildarna.se, för att ta del av det som de erbjuder.

Tränarutbildning: https://utbildning.sisuidrottsbocker.se/sisuiu/tranare/pw/Introduktionsutbildning-for-tranare/

Föreningsledarutbildning: https://utbildning.sisuidrottsbocker.se/sisuiu/tranare/idrottens-foreningsledare/introduktionsutbildning-for-foreningsledare/

Michaela Karlsson
Skribent SBTF:s utbildningsplattform
This is a mailto link

Skribent: SBTF
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Senior- och Para-SM 2020
27/2 – 1/3, Söderhamn
Hemsida
Resultat

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info