Hoppa till sidans innehåll

Digital uppdatering för internationella domarkandidater

19 MAJ 2020 14:48
På grund av rådande reserestriktioner och uppmaningar om social distansering är det svårt att genomföra fysiska utbildningar. Det finns dock ett stort behov och därför genomfördes i helgen en digital träff – först ut var ett gäng domare.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2020 09:41

Under lördagsförmiddagen genomfördes den första digitala kompetensutvecklingsinsatsen för domare. Svenska Bordtennisförbundet, SBTF, använder sedan en lång tid tillbaka Microsoft Teams för att bland annat anordna möten, kommunicera i grupp, dela dokument och chatta.

Åtta personer; potentiella internationella domare, utbildare och administratör, deltog i helgens videomöte via Teams.

Fem svenska kandidater ska i slutet av juni 2020 genomföra ett internationellt domarprov som, vid godkänt resultat, resulterar i att man får licens att döma vid internationella tävlingar. Det är Marie Sundling, Ingela Lundbäck, Fernando Castro Paredes, Micael Godtman och Joacim Ruud Henriksen som kandiderar. Samtliga med mångårigt domarskap i bagaget och även erfarenheten av att ha dömt ett eller flera av arrangemangen; SOC, VM i Halmstad och Para-EM i Helsingborg.

Som erfarna internationella domarkollegor matade Nora Khidir, Thomas Wadsten och Gunnar Holmstedt kandidaterna med frågor, tips och klurigheter. Genom diskussioner av svåra fall kunde kandidaterna få nya banor att tänka i och förhoppningsvis svar på sina funderingar.

Nu återstår eget arbete för kandidaterna fram tills det är dags att ta sig an det internationella provet i slutet av juni. Det blir till att fortsätta att ta in all engelsk litteratur i form av handböcker, regelsamlingar och videoklipp över bland annat handsignaler från internationella bordtennisförbundet, ITTF. Som stöd och mentorer finns de internationella domarkollegorna under tiden. 

Provet kommer för första gången att genomföras digitalt, en "nymodighet" lanserad av ITTF, och som passar bra i dessa tider.....

SBTF arbetar efter parollen - som Petra Sörling myntade för någon vecka sedan - det är så mycket bättre att ställa om istället för att ställa in.

Skribent: SBTF
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Sweden Tour Opening Weekend
Köping, 14-16 augusti 2020
Resultat

Webbsändningar (gratis)
Fredag
Lördag
Söndag

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info