Hoppa till sidans innehåll

Fokus på stärkt organisation för damer

07 OKT 2021 13:39
Svenska Bordtennisförbundet, SBTF, ligger i startgroparna för att sjösätta en stor satsning på ett område som definierats som högprioriterat – att lyfta och utveckla svensk dambordtennis.
  • Uppdaterad: 07 OKT 2021 13:39

Vår vision är att utveckla och förbättra landslagsnivån där resans delmål är en medalj vid EM 2023 samt OS-kval till Paris 2024.  

Parallellt med detta ser SBTF ett nödvändigt behov av att bredda underlaget av kvinnliga utövare i våra föreningar och distrikt inom hela spektrumet. Enligt visionen sker detta i en systematiserad helhetssatsning tillsammans med distrikt, föreningar samt andra partners.  

För att lyckas med visionen behöver vi stärka vår organisation med ett team som ska täcka följande kompetenser: 
 
Förbundskapten damer
SBTF söker en förbundskapten för damlandslaget med övergripande ansvar för en koncentrerad satsning mot EM 2023 på hemmaplan i Malmö och OS i Paris 2024. Uppdraget innefattar en traditionell coachning-roll där vi ser ett behov av en ökad frekvens kring såväl träning i form av läger som tävling, både nationellt och internationellt. 

Som förbundskapten för damlandslaget ansvarar du för den övergripande planeringen, uttagningar samt kontakt och nätverkande med klubbtränare. Du medverkar också aktivt i budgetarbetet kring damlandslaget. 

Vi söker dig som tror på den moderna tränarrollen och har ett stark driv och en ambition att lyfta det svenska damlandslaget mot nya höjder. Du har dokumenterad ledare- och coachningvana och kan snabbt omsätta internationella analyser och nya träningsrön till konsekvent handling i tränings- och tävlingstillfällen. Som förbundskapten arbetar du nära en motiverad bruttotrupp på cirka 10-12 spelare med höga målsättningar och de miljöer där spelarna har sin dagliga träning. Vårt träningscenter i Köping är en central pusselbit när det gäller den utökade lägerverksamheten för damlandslaget.  

Vidare har du goda administrativ och kommunikativ förmåga i såväl tal och skrift. Som förbundskapten bör du kunna hantera de vanligaste Office-programmen för viss administration såsom presentationer, budgetarbete samt digitala möten. Du har också goda samarbetsegenskaper med förmåga att arbeta såväl lösningsfokuserat självständigt som i grupp. 

Ett frekvent resande nationellt och internationellt ingår i tjänsten. 

Som förbundskapten rapporterar du direkt till SBTF:s sportchef och i förlängningen förbundschef och styrelse.  

Preliminär start för tjänsten: 2022-01-01 

Anställningsform: Anställningen följer ordinarie OS-cykel, i detta fall till och med 2024-09-30 (OS i Paris). 

Omfattning: 50-100 % av heltid

Ansökan: Välkommen med din ansökan omgående då vi tillämpar löpande urval, dock senast 15/11. Ansökan, med CV och personligt brev, skickas via e-post till Emma Persson, HR-ansvarig SBTF, This is a mailto link  

Frågor kring tjänsten: Sportchef Mikael Andersson, +46 723 82 72 79, This is a mailto link  


 
Utvecklingsstrateg med fokus på dambordtennis
Andelen kvinnliga utövare verksamma inom svensk bordtennis närmar sig nu en kritisk massa. SBTF har därför beslutat att rekrytera en utvecklingsstrateg för att kickstarta och utveckla verksamheten kring svensk dambordtennis. I tjänsten ingår att på ett kreativt sätt driva och stötta föreningar och distrikt i riktade satsningar och projekt. 

Vidare finns möjlighet att utifrån den sökandes ambitioner och kvalifikationer kombinera tjänsten med uppdrag inom träning och tävling för junior-, ungdom- och paralandslag med fokus på tjejer. 

Vi söker dig som har god kännedom om svensk dambordtennis och på ett kreativt och nyskapande sätt kan angripa aktuella problemställningar med såväl extern utblick som intern inblick och ett motiverande ledarskap. Du är van att driva och ansvara för alla delar i ett projekt, från idé till administration, budgetansvar, implementering och genomförande till uppföljning/utvärdering. Du har dokumenterad ledare- och coachingvana och kan snabbt omsätta internationella analyser och nya träningsrön till konsekvent handling i tränings- och tävlingstillfällen.

Som utvecklingsstrateg bör du ha goda kunskaper i de vanligaste Office-programmen för administration såsom presentationer, budgetarbete samt digitala möten.

Du har också goda samarbetsegenskaper med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp på ett lösningsfokuserat sätt. 

Ett frekvent resande nationellt och internationellt ingår i tjänsten. 

Preliminär start för tjänsten: 2022-01-01 

Anställningsform: Anställningen är i projektform med goda möjligheter till förlängning, start 2022-01-01 – 2023-12-31 

Omfattning: 75-100 % av heltid

Övrigt: Vi ser gärna kvinnliga sökanden till tjänsten. 

Ansökan: Välkommen med din ansökan omgående då vi tillämpar löpande urval, dock senast 15/11. Ansökan, med CV och personligt brev, skickas via e-post till Emma Persson, HR-ansvarig SBTF, This is a mailto link  

Frågor kring tjänsten: Sportchef Mikael Andersson, +46 723 82 72 79, This is a mailto link eller förbundschef Thomas Buza, +46 708 72 73 78, This is a mailto link  

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Bordtennis-VM 2021
23-29/11, Houston, USA
Information
Resultat
Webbsändning (bord 1-2)

SVT sänder finalerna
20:40 SVT24/SVT Play,
Final dubbel herrar

01:55 SVT1/SVT Play,
Final singel, herrar

Kommentatorer:
Chris Härenstam/
Jan-Ove Waldner

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info