Hoppa till sidans innehåll

Förstärkt arbete mot matchfixning i samverkan med sju förbund

28 OKT 2021 09:00
Riksidrottsförbundet har tillsammans med sju specialidrottsförbund tagit fram anti-matchfixningsprogram. Programmen innebär tydlig struktur för förebyggande arbete, regelverk för utredande arbete och åtgärder såsom straff vid matchfixning.
  • Uppdaterad: 28 OKT 2021 09:00

De specialidrottsförbund som fastställt anti-matchfixningsprogram är Basketbollförbundet, Skidförbundet, Motorsportförbundet, Tennisförbundet, Volleybollförbundet, Bordtennisförbundet och Ishockeyförbundet.

- Tack vare antimatchfixningsprogram blir förbunden bättre både i det proaktiva och reaktiva arbetet. Fler kommer att utbildas och misstankar kommer hanteras bättre och mer effektivt. Det är viktiga åtgärder som rättsväsendet också är tacksamma över att vi nu inom idrotten kan bidra med i kampen mot matchfixning, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.  

I programmen tydliggörs specialidrottsförbundens åtagande inom det förebyggande såväl som i det utredande arbetet. Utvecklandet av programmen har blivit än mer aktuellt i och med den utredning som nyligen presenterades om åtgärder för förstärkt arbete mot matchfixning. Utredningen föreslår bland annat större möjligheter för idrottens aktörer att erhålla mer information om misstankar om matchfixning och vadhållning från bland annat spelbolagen.

- Utredningens förslag innebär större möjligheter för idrotten att arbeta med frågan, men betyder också högre krav på oss att kunna hantera det. I och med upprättande av programmen och arbetet utifrån dessa så rustar sig specialidrottsförbunden för att möta de kraven, säger Jakob Uddeholt, samordnare mot matchfixning Riksidrottsförbundet.

- Med antimatchfixningsprogrammet stärker vi vårt arbete mot matchfixning och otillåten vadhållning. Det innebär en trygghet för oss i allt från det förebyggande och utredande arbetet, säger Max Ansbro samordnare mot matchfixning på Svenska Bordtennisförbundet.

Efter nyår påbörjas arbetet med antimatchfixningsprogram tillsammans med ytterligare ett tiotal specialidrottsförbund.

För mer information kontakta:
Max Ansbro
Samordnare mot matchfixning Svenska Bordtennisförbundet
0706-77 04 77

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Junior-VM 2021
2-8/12, Vila Nova de Gaia, Portugal
Information
Resultat
Webbsändningar

WTT Cup Finals 2021
4-7/12, Singapore
Information
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info