Hoppa till sidans innehåll

Hållbarhet, samverkan och tillväxt byggstenar i Sörlings manifest

25 OKT 2021 11:44
Den 30 mars 2021 aviserade Svenska Bordtennisförbundets ordförande, Petra Sörling, att hon kandiderar till posten som president i det internationella bordtennisförbundet, ITTF. Idag, cirka en månad före valet, lanserar Petra Sörling sitt manifest.
  • Uppdaterad: 25 OKT 2021 11:44

Manifestets innehåll vilar på resultatet av de strategiska dialoger Petra Sörling haft med styrande nyckelpersoner från samtliga kontinenter. Förtroendet som tillskrivs Petra Sörling är stort från hela bordtennisvärlden där bland annat det europeiska bordtennisförbundets (ETTU) president Igor Levitin deklarerade på ETTU-kongressen nyligen att Sörling har hela Europas stöd.

– Den återkoppling som uppkommit i samband med alla samtal ligger helt i linje med den analys vi själva gjort under arbetet med kampanjen. Inom ITTF behöver vi nu fokusera på att arbeta nära våra medlemmar – de nationella förbunden – för att skapa tillväxt inom prioriterade områden. Min målsättning är att nu positionera ITTF som ett modernt och enat idrottsförbund i världsklass med hållbarhet i fokus i allt vi gör, säger Petra Sörling.

ITTF är världens största idrottsförbund sett till antalet anslutna förbund, 226 stycken. Petra Sörling blev invald i styrelsen 2009 och har de senaste åren haft ett antal tunga ansvarsområden i sin portfölj såsom ekonomi/finans, personal, parabordtennis och hållbarhet. Sörling är även sedan 2019 ordförande i Board of Trustees inom ITTF Foundation.

Valet äger rum 24 november vid ITTF AGM (Annual General Meeting) i samband med bordtennis-VM i Houston som spelas 22-29 november.


Läs mer på petrasorling.se eller ta del av manifestet i sin helhet här (engelska).

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Junior-VM 2021
2-8/12, Vila Nova de Gaia, Portugal
Information
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info