Hoppa till sidans innehåll

Höstens Sweden Tour-arrangörer utsedda

29 JUN 2020 12:11
Med start helgen 14-16 augusti drar nya Sweden Tour igång. Först ut som arrangör är Köpings BTK i nära samarbete med Svenska Bordtennisförbundet och därefter rullar det på med ytterligare fyra deltävlingar. I december avgörs finalspelet i Eslöv.
  • Skapad: 29 JUN 2020 12:11

Sweden Tour-deltävlingar under hösten 2020
14-16 augusti, Sweden Tour Opening Weekend, Köping
28-30 augusti, Sweden Tour Halmstad Masters, Halmstad
25-27 september, Sweden Tour Rekordspelen, Helsingborg
30/10-1/11, Sweden Tour Ängbys Internationella, Stockholm
27-29 november, Sweden Tour Flymanpokalen, Karlskrona
18-20 december, Sweden Tour & Ligacupen Finals, Eslöv

– Äntligen är det dags att meddela vilka arrangörer vi har under höstens Sweden Tour och vi är oerhört glada över det positiva gensvar vi fått från föreningarna runt om i landet. Målet med Sweden Tour har hela tiden varit att skapa en ny sorts tävling där våra bästa spelare bjuds bästa möjliga förutsättningar att prestera på topp och samtidigt ha möjlighet att tävla om bra prispengar, säger Svenska Bordtennisförbundets sportchef Mikael Andersson och tillägger:
– Det första tourstoppet i Köping kommer hålla riktigt hög nivå vill jag lova. Vi har ett landslagsläger i samband med tävlingen och jag är övertygad om att i stort sett alla landslagsspelare kommer vara med, bättre blir det inte!

Svenska Bordtennisförbundets tävlings- och serieansvarige Bengt Andersson är även han mycket nöjd med att nu kunna meddela vilka arrangörer vi kommer se av höstens deltävlingar:
– Vi har jobbat ganska länge med att ro detta koncept i land och nu börjar vi närma oss även om en del arbete återstår. Jag har jobbat med tävlingsfrågor i många år och det är få gånger man får vara med om en sådan förändring, och förhoppningsvis förbättring, som vi nu lanserar. Jag är övertygad om att både spelare, ledare, besökare och arrangerade klubbar kommer bli nöjda.

Inbjudan till den första Sweden Tour-tävlingen i Köping hittar du här.

Bakgrund
Vision
Sweden Tour är samlingsnamnet för svenska elittävlingar i bordtennis och omfattar både senior- och ungdomsklasser identifierade under en ny Elit-standard för tävlingstillstånd. Arrangerande föreningar förbinder sig att följa direktiv och tidsplaner. Touren administreras och marknadsförs nationellt och internationellt med Svenska Bordtennisförbundet som drivande aktör.

Mål och syfte
Det svenska tävlingssystemet i bordtennis har under alla tider varit starkt bidragande till en stadig och kontinuerlig spelar- och tränarutveckling. Med en tydlig och strukturerad nationell tävlingsstruktur har våra bästa spelare via en hälsosam konkurrenssituation utvecklats på bred front. Den nya tourmodellen ska bidra till att synliggöra det nationella tävlandet och stimulera såväl föreningar som spelare att satsa ännu hårdare mot framgång. Vår bedömning är också att ett framgångsrikt tävlande på hemmaplan är och förblir den nödvändiga grundplattan för internationell framgång. En av nya Sweden Tours allra viktigaste funktioner blir också att stimulera en konstruktiv utveckling av svensk dambordtennis. Här införs till exempel helt jämlika förhållanden i fördelningen av prispengar.

Sweden Tour ska positioneras som en internationell tour och arbeta med att konstant attrahera bästa möjliga spelare från förbund och föreningar.

Vid frågor
Bengt Andersson, tävlingsansvarig
This is a mailto link
070-821 24 68
Mikael Andersson, sportchef
This is a mailto link
072-382 72 29

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Sverige – Rumänien 
Landskamp, 24/9 kl. 18.30
Juniormatchen (live)
Kadettmatchen (live)
Resultat

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info