Hoppa till sidans innehåll

Internationell ungdomstävling till Helsingborg

26 OKT 2021 13:59
Svenska Bordtennisförbundet tillsammans med Helsingborg Stad och BTK Rekord kommer i augusti 2022 stå som värdar för en internationell bordtennistävling för barn och ungdomar mellan 11 och 19 år.
  • Skapad: 26 OKT 2021 13:59

Tävlingen ingår i det internationella bordtennisförbundets nya tävlingsstruktur, World Table Tennis, WTT.

Tävlingen, som kommer att spelas i Helsingborg Arena 8–14 augusti, kommer locka cirka 300 deltagare plus ledare från framförallt Europa men även övriga delar av världen.

– Det känns jätteroligt att fortsätta satsningen på bordtennisevenemang i samverkan med BTK Rekord och Svenska Bordtennisförbundet. Vårt samarbete har alltid varit gott och bordtennisen har givit mycket till Helsingborg, säger Henrik Gidlund, enhetschef för Helsingborg Convention & Event Bureau.

Den lokala arrangörsklubben BTK Rekord har stor erfarenhet av både nationella och internationella evenemang. Det senaste stora bordtennisevenemanget var Para-EM 2019 och dessförinnan Veteran-EM 2017.

– BTK Rekord är alltid redo att vara med och arrangera denna typ av internationella tävlingar. Tidigare har det varit seniortävlingar men att det nu är en tävling för ungdomar ser vi som väldigt positivt då vi tror att det kan inspirera våra egna barn och ungdomar att satsa ännu hårdare på sin idrott, säger BTK Rekords ordförande Anders Hylén.

Svenska Bordtennisförbundet har som strategi att söka och genomföra internationella evenemang. Under hösten 2023 kommer bordtennis-EM att arrangeras i Malmö men redan innan dess är förhoppningen att kunna bjuda pingispubliken på även en WTT-tävling för seniorer.

– Vår målsättning är att ha ett årligen återkommande evenemang. Tack vare vårt fina och långsiktiga samarbete med både staden och BTK Rekord kan vi nu välkomna ungdomseliten till fantastiska Helsingborg Arena. Jag är övertygad om att vi kommer visa övriga världen att vi är bäst i klassen på att arrangera välstrukturerade, hållbara och återkommande tävlingar, säger Svenska Bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling.

WTT Youth delas in i två nivåer, WTT Youth Contender och WTT Youth Star Contender och årligen kommer det hållas omkring 100 tävlingar runt om i världen. Tävlingen som kommer till Helsingborg 2022 är en WTT Youth Contender med klasserna U11, U13, U15, U17 och U19.

Vid frågor
Petra Sörling, ordförande Svenska Bordtennisförbundet
This is a mailto link 
0733–982040

Thomas Buza, generalsekreterare Svenska Bordtennisförbundet
This is a mailto link 
0708–727378

Skribent: Peter Johansson
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Junior-VM 2021
2-8/12, Vila Nova de Gaia, Portugal
Information
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info