Hoppa till sidans innehåll

Investera i ditt tränarskap

16 MAJ 2022 16:14
Den 31 juli – 5 augusti arrangeras andra upplagan av High Level Coaching Course. Denna gång är det Bosön i Stockholm som står för värdskapet.
  • Uppdaterad: 16 MAJ 2022 16:14

2019 arrangerades High Level Coaching Course av Svenska Bordtennisförbundet (SBTF) i nära samarbete med International Table Tennis Association (ITTF). Då deltog 24 tränare varav 11 från Sverige och kursen hölls på Högskolan i Halmstad.

Årets utbildning kommer hållas vid Bosön i Stockholm som är Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum med fokus på prestation och kvalitet för träning, utbildning och konferens. En mycket meriterad blandning av föreläsare kommer under ledning av kursansvarige Anders Thunström att hålla i utbildningen som är unik i sitt slag.

Nu öppnar Svenska Bordtennisförbundet möjligheten för dig som bordtennistränare i Sverige att investera i ditt tränarskap genom att anmäla dig till årets High Level Coaching Course. Antalet platser är begränsat, 24 stycken, och liknande tidigare är 12 platser dedikerade till internationellt deltagande vilket styrs av ITTF.

Utbildningen ingår i SBTF:s utbildningsstruktur och är att betrakta som det högsta steget i befintlig struktur som ser ut enligt följande:

  1. BAS (lanserad)
  2. KLUBB (lanserad)
  3. ELIT (lanseras senare delen av 2022 eller under inledningen av 2023)
  4. PRO (High Level Coaching Course)

High Level Coaching Course är dock en fristående och fördjupande kurs riktat till de med ambitioner att arbeta på elitnivå. Samtliga anställda tränare/kaptener inom SBTF ska ha genomgått High Level Coaching Course samt på sikt även övriga delar i SBTF:s utbildningsstruktur men ett antal platser på kursen kommer även att göras tillgängliga för klubbtränare i Sverige. Certifieringen som erhålles genom kursen är alltså att du som tränare ska, i det fallet du blir aktuell, kunna ta landslagsuppdrag som tränare/coach.

Tag därför chansen att investera i ditt eget tränarskap. Kursens värde beräknas till cirka 25.000 kr inklusive, mat och boende. Det går att söka utbildningsbidrag hos ditt lokala SISU-distrikt och dessutom har SBTF valt att via utbildningsstöd från RF subventionera kursen enligt följande:

Kategori 1: Anställd landslagspersonal, senior-, para- och juniorlandslag. Fritt deltagande.
Kategori 2: Medlem i utbildningskommittén, uppdrag på dagar inom SBTF. 2000 kr.
Kategori 3: Tränare i förening där landslagsaktuell spelare spelar och/eller tränar. 4.000 kr
Kategori 4: Övriga. 6.000 kr

Summan är inklusive moms och faktureras av SBTF efter avslutad kurs.

– Tränarutbildningen på Bosön i augusti är en perfekt plattform för ambitiösa svenska tränare och kommer att bli av högsta kvalitet. RF har bidragit med tre utmärkta föreläsare i ämnen som: kosthållning för idrottare, psykologi och fysiologi. Tolv internationella tränare, uttagna av ITTF gör att våra tränare också får tillgång till vardagsproblem utifrån ett internationellt perspektiv. Jag tror att dialogen just kring dessa frågor är av ovärderlig natur för den svenska tränarkåren. ”Knowledge is power” har utryckts av många historiskt sett, här har vi en fantastisk chans att investera i kunskap som helt säkert kommer att föra svensk pingis framåt, säger kursansvarig Anders Thunström och får medhåll av Svenska Bordtennisförbundets sportchef Mikael Andersson:

– Det är extremt viktigt att den kommande generationen av elittränare i Sverige snabbt kommer upp till en kunskapsnivå som håller internationellt. Vi har därför lagt den starkaste av rekommendationer till våra bästa unga tränare att stiga på tåget och teckna sig för en alldeles säkert underbar vecka på Bosön. Här ska helt enkelt alla våra elitmiljöer och SBTF-aktuella tränare vara på plats.

Då antalet platser är begränsat bör du anmäla dig snarast, dock senast 23 maj. Om fler än tolv svenska tränare anmäler sig kommer ett urval att ske av SBTF:s sportsliga ledning.

Anmälan stängd
Informationsmaterial (engelska)

Vid frågor
Anders Thunström
This is a mailto link 
072-212 96 68

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

WTT Feeder Otocec
20-26 juni, Otocec, Slovenien
Information
Resultat
Webbsändningar

Veteran-EM
25/6-2/7-22, Rimini, Italien
Information
Resultat

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info