Hoppa till sidans innehåll

IOL: Uppdatering

23 MAR 2022 08:00
Som vi tidigare meddelat kommer IOL:s hemsidesfunktion att försvinna från och med den sista december i år. SBTF har undersökt olika alternativ samt genomfört en undersökning hos föreningar och distrikt kring hur de ser på framtiden.
  • Uppdaterad: 23 MAR 2022 08:00

SBTF genomförde i februari en undersökning kring föreningar och distrikts hemsidor. 

Respons 
Totalt svarade 105 olika föreningar/distrikt på enkäten. 95 föreningar och 10 distrikt. 

Sammanfattning 
Drygt 70 procent av alla respondenter använder sig av IOL idag varav 37 % redan hittat en ny lösning för sina nya hemsidor. 

Viktiga områden för respondenterna var att kunna spegla nyheter från SBTF:s hemsida, att ha en enkel mall för att bygga sin sida, att sidan är enkel att administrera samt ha svensk support.  

Gällande kostnader så vill många ha en billig lösning då det i dagsläget är gratis. Billigt är svårt att definiera men de summor som nämnts har oftast hamnat på mellan 0–3.000kr där en del större organisationer har större budgetar och kunnat gå så högt som 10.000 kr/år. 

Analys av önskemål
En sida som är enkel att sätta upp och enkel att sköta. Sidan ska med fördel ha en möjlighet att spegla nyheter från SBTF och ha svensk support. Sidan ska helst inte kosta mer än drygt 2000 kr per år. 

*** 

Sedan tidigare och parallellt med denna undersökning har SBTF undersökt och förhandlat med olika aktörer kring ett samarbete med SBTF men också för att hitta en lösning för distrikt och föreningar. Detta arbete sker tillsammans med andra specialidrottsförbund. 

SBTF närmar sig nu ett beslut kring hur ett upplägg kommer att se ut och där kommer SBTF kunna erbjuda en lösning som ger distrikt och föreningar en möjlighet till egen sida via en enkel mall och potentiellt en supportfunktion. Det vi ser över är en modulbaserad lösning som är enkel att redigera i utan stora förkunskaper.  

Ingen lösning kommer att vara perfekt för alla. Det SBTF har prioriterat är att försöka hitta en lösning som tillgodoser så många som möjligt.  

Alla föreningar kommer att ha möjlighet att välja att bygga sin egen hemsida från valfri plattform, det kommer inte att finnas några tvång att välja den plattform eller lösning SBTF rekommenderar. De olika distrikten kommer få ett mejl som förklarar hur ett upplägg kan komma att se ut för dem. 

Beslut kring val av leverantör eller plattform är inte ännu fattat men kommer fattas inom någon vecka. Har ni frågor kring detta är ni varmt välkomna att höra av er till Max Ansbro (This is a mailto link) eller Peter Johansson (This is a mailto link). 
 
Preliminär tidslinje 
April: Beslut om plattform 
Maj: Kommunikation till förening och distrikt 
Juli – december: Implementering av hemsida 
December: IOL stänger ned sina webbsidor 

Skribent: Max Ansbro
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Veteran-SM 2022
19-22 maj, Halmstad
Information
Resultat

Webbsändningar
Fre-sönd

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info