Hoppa till sidans innehåll

Konvent 2020 i Köping

21 OKT 2020 16:40
I mitten av oktober genomfördes årets bordtenniskonvent med 50-talet deltagare på Forumteatern i Köping. Föreläsningar inom olika områden varvades med samtal och frågestunder i mindre grupper.
  • Uppdaterad: 21 OKT 2020 16:40

Svenska Bordtennisförbundet, SBTF, som arrangör hanterade i planeringsfasen många praktiska frågor: Är det möjligt att genomföra ett fysiskt konvent? Hur planerar vi för plan B – ett digitalt konvent? Vad kan vi dela med oss av digitalt?

Med en hel del restriktioner och försiktighetsåtgärder, på grund av rådande pandemi, genomfördes Konvent 2020 i Köping, nu i ”ny” lokal, Forumteatern, invigd 1902. Med devisen ”Vi ställer inte in, vi ställer om” visades fem av konventinslagen via SolidSport digitalt. Det var passen från stora scenen på teatern som var enkla och möjliga att sända;

  • Det svenska tävlandet: Mikael Andersson, Jörgen Persson, Bengt Andersson och Patrik Björs Strand berättade om utvecklingen av det svenska tävlandet på både elit- och breddnivå, hur tävlandet utvecklats över tiden och hur vi kan och behöver utveckla tävlandet för att behålla och locka nya målgrupper.
  • Strategisk utveckling: Anna Iwarsson med en gedigen ledarskapsbakgrund från Friskis & Svettis, som ordförande för Gymnastikförbundet och som medlem i Riksidrottsstyrelsen gav entusiastiskt, och med hjälp av publiken, nya inspirerande infallsvinklar och tankebanor om ledarskap och ideella krafter från 40-/50-talet fram till nutid.
  • Vi ställer inte in – vi ställer om: Petra Sörling, Thomas Buza, Mikael Andersson och Patrik Björs Strand berättade om pandemins påverkan både internationellt och nationellt och hur Svenska Bordtennisförbundet tar sig an utmaningarna som vi alla utsätts för.
  • Distriktsutveckling: Patrik Björs Strand och Thomas Buza guidade framåt om samverkan och utveckling av förbund, distrikt och föreningar.
  • Träning och sportslig utveckling: Mikael Andersson och Daniel Ellermann lyfte fram sina, och förbundskaptenskollegornas, tankar kring utmaningar och möjligheter för att ta nya utvecklingssteg framåt för spelare.

Det var första gången som ett evenemang, i form av ett konvent, sändes digitalt och det uppskattades mycket. Bland annat hördes: ”Ville bara tala om att det fungerade bra att se på livesändningen. Det kändes som man var med.” Även Danmarks Bordtennisförbund hörde av sig efteråt och tackade för länken till konventet. Vi, som arrangörer, tar med oss den nya dimensionen med att synas både fysiskt på plats och samtidigt även digitalt, där har vi mycket att fortsätta jobba vidare med för att erbjuda bra och engagerande mötesplatser för alla, oavsett var man befinner sig.

När bordtennisfamiljen träffas är det viktigt att kunna erbjuda möjligheter till utbyten, snack, fråga-svarsstunder och nätverksbyggande. Att på nära håll få mötas, lyssna och prata med varandra är något som alltid efterfrågas och uppskattas av både deltagare och arrangörer. För att möta upp dessa förväntningar fick årets deltagare möjligheten att välja på ett antal ämnen som skulle avhandlas i mindre grupperingar. Eftersom Forumteatern är en lokal med två våningar, många större och mindre sammanträdesrum och möteslokaler, fanns bra förutsättningar för att alla deltagare skulle få möjlighet till sitt favoritsnack. Det blev i slutänden större och mindre grupperingar under både lördagen och söndagen och snackisarna var:

De olika konstellationerna leddes och guidades av styrelse- och/eller kommittéledamöter, medarbetare inom SBTF och engagerade föreningsmedlemmar med bland andra Saga Björkryd och Per Rosin i spetsen. I samband med gruppmötena fanns möjligheter att lära nytt, få komma till tals och lämna synpunkter, få svar på frågor och träffa kollegor med likartat intresseområde.

För att kunna utveckla och göra ett konventevenemang bättre framöver är det viktigt med utvärderingsmöjlighet för deltagare och arrangörer. En enkät har därför skickats ut efter konventets avslut och flera av de synpunkter som kommit in tyder, som vanligt, på att just de små grupperingarna är värdefulla, att få utbyta erfarenheter och lära av goda exempel.

Det, och mycket annat, är något som vi har med oss till kommande evenemang och konvent.

 

Skribent: Marit Brodd Almgren
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info