Hoppa till sidans innehåll

Nya nationella allmänna råd med anledning av covid-19

11 DEC 2020 14:33
Folkhälsomyndigheten har beslutat kring ändringar i föreskrifter och allmänna råd, i praktiken nya nationella allmänna råd som ska gälla från den 14/12. Råden innebär bland annat förändringar och förtydliganden för idrottsrörelsen att ta hänsyn till.
  • Skapad: 11 DEC 2020 14:33

SBTF har den 9 december deltagit vid ett förtydligande informationsmöte med Riksidrottsförbundet (RF).

De nya nationella allmänna råden och föreskrifterna för individer och organisationer indikerar olika begränsningar samt möjligheter för idrotten. De allmänna råden ska gälla till den 30 juni 2021. SBTF kommer dock att beakta att råd och restriktioner kan komma att ändras innan den 30 juni Riksidrottsförbundet kommer fortsatt att genomföra ett påverkansarbete för att förtydliga begränsningar och möjligheter för idrottsrörelsen.

Ett sammanträde inom SBTF:s krisgrupp har hållits under torsdagen 10 december, där behandling av de nya nationella allmänna råden samt behandling av tidigare beslut om paus i tävlingsverksamheten prioriterades.

Vi har under de senaste dygnen mottagit många frågeställningar via mejl, telefon och andra medier.
Vi är tacksamma inför pingisfamiljen för alla de angelägenheter som lyfts och som vi kommer att återkoppla kring.
SBTF kommer nu skyndsamt att arbeta fram ett antal underlag vars innehåll kommer att förtydliga hur de nya nationella allmänna råden påverkar bordtennisen och vilken plan SBTF ämnar hålla framöver. Detta kommer dels att synliggöras genom en aktuell avsiktsförklaring, en uppdatering av bordtennisens coronaprotokoll samt en tillhörande FAQ för vanligt förekommande frågor.

SBTF kommer fortsatt att prioritera arbetet med en plan för en säsongsförlängning, för vilken vi noggrant kommer att göra aktuella avvägningar gentemot aktuella råd och restriktioner. I samband med övriga underlag kommer en alternativ kalender för den sportsliga tävlings- och serieverksamheten att presenteras. Publicering kommer att ske under vecka 51.

Till dess att något annat sägs vidhåller SBTF de beslut som föreligger om en paus i tävlings- och serieverksamheten fram till den 31 januari 2021. (https://www.svenskbordtennis.com/Nyheter/Aktuellt/VIKTIGUPPDATERINGOMCOVID-19/)


Träning
De nya nationella allmänna råden som träder i kraft den 14 december medför förtydliganden och möjligheter kring träningsverksamhet, även för personer födda 2004 eller tidigare.

”För att personer födda 2004 eller tidigare ska kunna träna idrott på ett sådant sätt bör de
Hålla avstånd till varandra
Inte dela utrustning med varandra
När det är möjligt genomföra aktiviteten utomhus,
Undvika gemensamma omklädningsrum
Resa till och från aktiviteten individuellt
Utföra aktiviteten i mindre grupper”

Källor:
Föreskrifter om ändring i Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd

https://www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/5da13979cd774f33ae44527f442221bd/andring-foreskrifter-allmanna-rad-hslf-fs-2020-12-gallerfrom-2020-12-14.pdf

Riksidrottsförbundet
https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/
Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info