Hoppa till sidans innehåll

Nya Sweden Tour är här

08 MAJ 2020 10:22
Efter flera månaders arbete är det nu dags att presentera ett helt nytt tävlingskoncept vid namn Sweden Tour vars syfte är att skapa kvalitativt bättre tävlingar med högre prispengar.
  • Uppdaterad: 08 MAJ 2020 10:22

Sweden Tour ersätter de tidigare UGP-tävlingarna och i december respektive maj arrangeras ett finalspel.

Mål och syfte
Det svenska tävlingssystemet i bordtennis har under alla tider varit starkt bidragande till en stadig och kontinuerlig spelar- och tränarutveckling.
Med en tydlig och strukturerad nationell tävlingsstruktur har våra bästa spelare via en hälsosam konkurrenssituation utvecklats på bred front. Den nya tourmodellen ska bidra till att synliggöra det nationella tävlandet och stimulera såväl föreningar som spelare att satsa ännu hårdare mot framgång. Vår bedömning är också att ett framgångsrikt tävlande på hemmaplan är och förblir den nödvändiga grundplattan för internationell framgång.
En av nya Sweden Tours allra viktigaste funktioner blir också att stimulera en konstruktiv utveckling av svensk dambordtennis. Här införs till exempel helt jämlika förhållanden i fördelningen av prispengar. Sweden Tour ska positioneras som en internationell tour och arbeta med att konstant attrahera bästa möjliga spelare från förbund och föreningar.

Svenska Bordtennisförbundets sportchef Mikael Andersson säger så här om den nya tävlingsstrukturen:
– Hela konceptet bygger på att vi vill stimulera och strukturera det nationella tävlingsspelet på ett bättre sätt. Rent historiskt så har vårt tävlingssystem varit en avgörande faktor för våra spelares utveckling. Unga talanger kanske inte har tränat lika mycket som internationella konkurrenter men i stället utvecklats via kontinuerliga tävlingstillfällen. Den allt mer växande internationella kalendern är självklart fortfarande viktig men vi vill se att våra unga spelare kommer ut bättre förberedda. Ser man till seniorsidan, och här kan man också lägga ett globalt perspektiv, så kommer tävlandet att segmenteras allt mer, det vill säga topptävlingar låsta för toppspelare och sedan neråt i mindre eller större cirklar. Då tycker jag att det vore absolut perfekt om SBTF tillsammans med manade arrangörer tar ett fast grepp om Sweden Tour som säkert kan växa och utvecklas även internationellt.

Här hittar du all information du behöver om Sweden Tour.

Är din förening intresserad av att arrangera en deltävling utan att riktigt ha bestämt er? Anmäl i så fall ert intresse här. De som anmäler sitt intresse kommer bjudas in till ett digitalt möte där ansvariga personer inom Svenska Bordtennisförbundet berättar mer om upplägget.

Är ni redan övertygade och vill ansöka om tävlingstillstånd? I så fall gör ni det här.

Sista dag för både intresseanmälan och speltillståndsansökan är 1 juni. 

Vid frågor
Bengt Andersson, tävlingsansvarig
This is a mailto link

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info