Hoppa till sidans innehåll

Nya tränarutbildare redo

20 OKT 2021 09:44
Svenska Bordtennisförbundet arbetar med att ta fram och publicera nya och uppdaterade utbildningar som täcker alla områden från tävlingsledare, tränare till domare. Den första fysiska utbildarutbildningen i den nya strukturen hölls i Köping 9–10/10.
  • Uppdaterad: 20 OKT 2021 09:44

Med nio blivande tränarutbildningsledare på plats var det ett digert program som skulle genomföras.

Alexandra Sandéhn är, tillsammans med Michaela Karlsson, en av de som tagit fram det senaste tränarutbildningsmaterialet, Bordtennistränare klubb. Utbildningen är den andra av fyra tränarutbildningar som arbetats fram tillsammans med SISU/Idrottsböcker. Den första delen, Bordtennistränare bas, finns publicerad sedan december 2020. Här hittar du en länk till utbildningen. Alexandra fanns på plats under hela utbildarhelgen och lotsade deltagarna fram emot att ta hand om egna fysiska tränarutbildningar – Bordtennistränare klubb – under första kvartalet av 2022.
Bordtennistränare klubb består av en digital utbildningsdel, som ska kombineras med en fysisk träff, ledd av en utbildningsledare. Den fysiska dagen kommer att genomföras på flera orter i Sverige och tanken är att utbildningsdagarna förläggs i olika delar av Sverige med ett regionalt upptagsområde.

De nio utbildningsledarna är Anders Ylitalo, Magnus Norgren, Bengt Johansson, Antonio Herrera, Björn Axelsson, Robin Svensson, Viktor Ljunggren, Christian Björklund och Joel Svensson. De kommer att täcka upp för varandra över hela Sverige från norr till söder, från öst till väst är det tänkt. Självklart täcker utbildarna upp först och främst i sitt eget närområde.

Just nu pågår ett arbete med att uppdatera utbildningsmaterialet och innehållet på den fysiska träffen, detta efter att ha lyssnat på och bearbetat deltagarnas viktiga synpunkter. SBTF planerar de fysiska träffarna, som ska erbjudas pingissverige under 2022, och återkommer med möjlighet att anmäla deltagare i slutet på 2021.

– Det ska verkligen bli roligt och mycket välbehövligt att välkomna intresserade och hungriga tränare till nästa del av vår nya utbildningsstruktur”, hälsar Eskil Tyrberg på SBTF, ”gammal” idrottslärare och ledare på bordtennisgymnasiet i Lycksele på 1990-talet, tillika pingisspelare från barnsben. Numera är Eskil verksamhetsutvecklare inom SBTF och har många andra strängar på sin lyra, som viktig spelare inom tränarutbildningsfrågor bland annat.

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Junior-VM 2021
2-8/12, Vila Nova de Gaia, Portugal
Information
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info