Hoppa till sidans innehåll

Ny coachninggrupp för ungdomarna

11 MAR 2022 17:40
Svenska Bordtennisförbundet har nu spikat den coachgruppering som tar ansvaret för ungdomslandslagen inför sommarens Ungdoms-EM i Novi Sad, Serbien.
  • Skapad: 11 MAR 2022 17:40

Två mästerskapsrutinerade coacher finner vi i Peter Blomquist som coach för ett medaljaspirerande damjuniorlag och Mattias Ekdal som gör sitt femte UEM, nu som coach för våra lovande pojkkadetter.
Nya i sammanhanget är SBTF:s utvecklingsstrateg Maria Chirstoforaki som ska lyfta flickkadetterna samt Pär Gerell som tar steget från spelare till tränare med ett uppdrag som coach för herrjuniorlaget.
 
– Överlag så sätter vi en spännande blandning av coacher på bänkarna i Novi Sad. Här finns både rutin och entusiasm. Maria Christoforaki har redan varit igång en tid och har ett mycket stimulerande uppdrag med flera riktigt unga talanger på väg uppåt väldigt snabbt. Detta kommer absolut att spetsa till konkurrensen om platserna och helt säkert lyfta våra yngsta tjejer. Pär Gerell, eller bättre känd som "PG" är ett intressant nyförvärv för SBTF. Det är alltid härligt när professionella spelare med landslagsrutin visar intresse för att stanna i sporten som tränare. "PG" är supermotiverad för att ta sig an en grupp spelare som absolut kan lyfta sig med rätt förutsättningar, säger Sportchef Mikael Andersson. 
 
Planeringsarbetet är i full gång med ett antal aktuella nationella hållpunkter i form av Sweden Tour-slutspel och Ungdoms-SM i maj månad samt internationella WTT-tävlingar på programmet. Den slutliga truppen kommer att tas ut i samband med Ungdoms-SM i Uppsala i slutet av maj. 
 
Även bland de yngre kategorierna, spelare födda 2009 och yngre, har det börjat att röra på sig internationellt. En helt ny tävling är ETTU Challenge för U13-klassen som går av stapeln 17-19 juni i Montenegro medans en delvis omdefinierad Euro Minichamps i Strasbourg, som nu också kommer att erbjuda en U13-klass, avgörs sista helgen i augusti. Annars är den stora höjdpunkten för ungdomslandslagen möjligheten att visa upp sig på hemmaplan i WTT Youth Contender-tävlingen som går av stapeln mellan 8-14 augusti i Helsingborg Arena.
 
– Vi lever i en orolig värld just nu där saker ting verkligen står på huvudet. Men, det ska bli fantastiskt roligt att följa alla våra unga spelare i alla dessa tävlingar. En större internationell tävling på sommaren i Sverige är klockrent och kommer helt säkert att spetsa till vår verksamhet. Väldig roligt också med flera initiativ och en ökad exponering kring U13-spelare i Europa. Detta initiativ passar oss väldigt bra med tanke på ambitionen att arrangera Ungdoms-EM 2024, avslutar Mikael Andersson. 
 
Vid frågor
Mikael Andersson, sportchef 
This is a mailto link 
072-382 72 29 
Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Ungdoms-SM 2022
26-29 maj, Uppsala
Hemsida
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info