Hoppa till sidans innehåll

Nytt avtal ger stärkta band mellan STIGA Sports och SBTF

03 FEB 2021 07:00
STIGA Sports AB och Svenska Bordtennisförbundet har gemensamt kommit fram till att förlänga sitt mångåriga och framgångsrika samarbete. Ett uttalat fokus i det nya avtalet är att gemensamt sträva efter att få den svenska bordtennisfamiljen att växa.
  • Skapad: 03 FEB 2021 07:00

STIGA Sports, med säte i Eskilstuna, tillhör världens ledande bordtennistillverkare och har under senare år expanderat kraftigt och tagit marknadsandelar i stora delar av världen, inte minst i Kina, världens största bordtennisnation. Företaget är sedan många år dessutom SBTF:s huvudpartner. Nu har parterna enats om att förlänga sitt mångåriga samarbete.

Svensk bordtennis är välmående i flera avseenden. Efter succén på hemmaplan med VM i Halmstad 2018, där herrlaget spela hem en bronsmedalj har Sverige befäst sin position som en toppnation i världen. Vid VM 2019 i Budapest tog sig Mattias Falck sensationellt hela vägen till final och erövrade således en silvermedalj vilket var första gången sedan 2003 en icke asiatisk spelare lyckades gå till final i bordtennisens allra största evenemang.

Framtiden ser även ljus ut för det svenska damlandslaget. Ett flertal lovande spelare står nu på kö för att slå sig in i europaeliten med Stina Källberg och Linda Bergström som starkast lysande profiler.

SBTF är också som ett av få svenska idrottsförbund sedan 2017 helt integrerade med parabordtennisen som tillhör den yppersta världseliten på såväl dam- som herrsidan. Anna-Carin Ahlquist är ett av flera guldhopp vid kommande Paralympics i Tokyo och på herrsidan är Emil Andersson en stark medaljkandidat. Vid Para-EM som arrangerades på hemmaplan i Helsingborg 2019 erövrade Sverige inte mindre än tio medaljer.

– Vi är naturligtvis både stolta och glada över att ha kommit i mål med detta avtal vilket kommer att stärka oss i flera avseenden. SBTF och STIGA Sports känns som en mycket stark kombination med lång historia tillsammans. Svensk bordtennis har under de senaste åren återtagit sin plats som toppnation i världen, både när det gäller våra landslags spelkvalitet men också det faktum att vi ses som en mycket stark och erkänd arrangör av internationella evenemang samt är en röst som det lyssnas till på den internationella scenen. STIGA Sports har givetvis en stor del i de framgångarna. Nu stärker vi banden ytterligare och adderar även fler områden till vårt avtal vilket känns enormt spännande, säger Petra Sörling, ordförande i SBTF.

Avtalet innefattar ett flertal delar och ett starkt incitament för båda parter är att fokusera på att gemensamt arbeta för att den svenska bordtennisfamiljen ska bli större. För både STIGA Sports och SBTF är utveckling viktigt och därför planeras en stor framtidssatsning där bordtennisens alla fördelar kommer lyftas och prioriteras.

– Bordtennis är en idrott alla kan utöva oavsett förutsättningar. Dessutom kan den spelas i princip överallt. Detta är en mycket viktig del i avtalet. För inte så länge sedan stod det bordtennisbord i mångas garage, på offentliga platser, skolor och fritidsgårdar. Nu märker vi att trenden åter pekar ditåt och det gäller därför att vi är redo att dra nytta av detta. Att vi nu förlängt vårt mångåriga partnerskap med SBTF och – förutom de viktiga exponeringsdelarna – dessutom adderat detta mervärde känns fantastiskt. Det är verkligen en spännande resa vi nu gemensamt ger oss ut på, säger Andreas Zandrén, VD på STIGA Sports.

Lika entusiastisk för framtidssatsningen är naturligtvis också SBTF:s ordförande.

– Detta ligger helt i linje med svensk bordtennis vision för framtiden. Vår analys är att vi behöver bli mer tillgängliga för en bredare allmänhet då det är där vi ser att den riktigt stora tillväxten ligger. Att vi nu får utveckla detta tillsammans med vår huvudpartner känns mycket bra. För oss är det viktigt med en utvecklingsfokuserad partner och STIGA Sports har på ett imponerande och kreativt sätt de senaste åren ständigt förnyat sig på en tuff marknad. Jag är således full av tillförsikt inför framtiden, säger Petra Sörling avslutningsvis.

För mer information
Petra Sörling
Ordförande
Svenska Bordtennisförbundet
0733–982040
This is a mailto link

Andreas Zandrén
VD STIGA Sports AB
070-561 45 86
This is a mailto link

Skribent: SBTF
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

pingiskanalenAnnons Solidsport

Evenemang
WTT Doha
28 februari – 13 mars 
Mer info

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info