Hoppa till sidans innehåll

Påminnelse: RF:s kompensationsstöd ansökan pågår nu!

16 MAJ 2021 21:01
Möjlighet för föreningar, SDF och SBTF att ansöka om RF Kompensationsstöd för perioden 1 januari till 30 april pågår fram till 19 maj.
  • Skapad: 16 MAJ 2021 21:01

Föreningar kommer att kunna ansöka om stödet mellan 7 maj och 19 maj klockan 12.00 för ekonomiska förluster för verksamhet 1 januari till 30 april 2021.

Syftet med stödet är att ge idrottsföreningar förutsättningar att överleva samt fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang. Särskilt viktigt är att värna idrottsverksamhet och evenemang som bedrivs för och till förmån för barn- och ungdomsidrotten.

Föreningar kan söka stöd för:

  • Faktiska merkostnader som inte kunnat undvikas när evenemang eller verksamhet har ställts in, reducerats i omfattning eller skjutits upp.
  • Uteblivna intäkter som inte kan fås igen för verksamhet och/eller evenemang som ställts in eller genomförts med färre deltagare eller mindre publik.
  • Uteblivna intäkter för föreningsverksamhet där intäkter för att delta tas in löpande. Det kan till exempel vara deltagarintäkter som banhyra, greenfeespel och lektionsverksamhet.

Förutsättningarna och regelverk i sin helhet finns på https://www.rf.se/bidragochstod/Bidrag/kompensationsstodtillidrottsforeningar/

Svenska Bordtennisförbundet uppmanar samtliga föreningar att aktivt ta del av informationen och förutsättningar för ansökan om kompensationsstöd.

Vad gäller för distrikten (SDF) och SBTF:s egen verksamhet?

SBTF och dess SDF har också möjligheten att ansöka om kompensationsstöd för perioden 1 januari till 30 april.
SDF har fått separat information via mail.

Viktigt förtydligande kring serieavgift och licensavgifter

Det är SBTF som kommer att ansöka om bortfall av serieavgifter för ej genomfört nationellt seriespel säsongen 2020-2021. I enlighet med beslut från förbundsmötet 25 april kommer eventuellt beviljat stöd från RF därefter att fördelas till berörda föreningar.

När det gäller licensavgifter så är det SBTF som samlat kommer att ansöka om ett bortfall för licenser under säsongen. SBTF kommer att kommunicera kring vidare process efter att beslut om kompensationsstöd från RF har meddelats.

Förening ska inte själv söka för serieavgift eller licensavgift.


Kontakt Svenska Bordtennisförbundet
Frågor och funderingar riktade till SBTF kring kompensationsstödet
Patrik Björs Strand
This is a mailto link
073-982 40 60

Skribent: Patrik Björs Strand
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Bordtennis-EM 2020
22-27 juni, Warszawa, Polen
Hemsida
Webbsändningar
Resultat

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info