Hoppa till sidans innehåll

Peter Blomquist interim kapten för damlandslaget

29 JUN 2021 09:06
Damernas förbundskapten John Wall kommer inte att förlänga sitt avtal efter de olympiska spelen i Tokyo. Tjänsten som förbundskapten för svenska damlandslaget kommer lysas och tills vidare tar Peter Blomquist över som interim förbundskapten.
  • Uppdaterad: 29 JUN 2021 09:06

John Wall tog över som damernas förbundskapten sommaren 2019, då som en tillfällig lösning som därefter blev permanent. Avtalet som då tecknades gällde över de olympiska spelen i Tokyo 2020 som av pandemiskäl flyttades till sensommaren 2021.
Samarbetet har varit framgångsrikt. Under John Walls ledning har Linda Bergström kvalificerat sig för OS och för cirka en vecka sedan fick även Stina Källberg, som gjorde ett mycket starkt OS-kval i Portugal tidigare i år, klartecken att åka till Tokyo efter att en nordkoreansk spelare lämnat återbud. Vid europamästerskapet som nyligen avgjordes i Polen, gick Linda Bergstöm till kvartsfinal och Stina Källberg lyckades ta sig till åttondelsfinal.
Trots framgångarna kommer nu John Wall inte förlänga det utgående avtalet.
– När nu John Wall har bestämt sig för att gå vidare och satsa på andra alternativ rent jobbmässigt, så vill jag på SBTF:s vägnar tacka John för en stabil och mycket framgångsrik sejour som förbundskapten för vårt damlandslag. John tog sig an sitt uppdrag med ett imponerande lugn och en mästerlig känsla för spelarnas behov. Han har absolut haft en stor del i framgången för speciellt Linda Bergström och Stina Källberg, två spelare som han nu får en härlig, sista OS-resa till Tokyo med. Jag vill också i sammanhanget lyfta det fina samarbetet med vår idrottspsykologiska rådgivare, Johan Fallby, som en betydelsefull pusselbit i denna relativt korta men tydliga framgångsperiod för svensk dampingis, säger Svenska Bordtennisförbundets sportchef Mikael Andersson.

John_Wall_damer.png
(John Wall tillsammans med damlandslaget under EM i Nantes 2019)

För John Wall själv var det långt ifrån ett enkelt beslut att ta.
– Jag har haft två fantastiska år tillsammans med tjejerna och verkligen trivts i SBTF och landslagsorganisationen. Samarbetet med övriga kaptener och sportchef har varit mycket givande. Beslutet att inte förlänga avtalet har således varit väldigt svårt att fatta men uppdraget jag nu går vidare med är något jag verkligen vill prova på och det ligger dessutom mer i linje med min framtida livssituation. Fram tills det blir aktuellt ser jag dock med tillförsikt fram emot att avsluta så bra det någonsin bara går tillsammans med Linda och Stina vid OS i Tokyo som ska bli helt fantastiskt roligt och spännande, säger John Wall.

John Wall kommer avsluta sin tjänst efter de olympiska spelen som avgörs mellan den 24 juli och den 6 augusti. Svenska Bordtennisförbundet engagerar därefter Peter Blomquist, som redan har en roll som spelarutvecklare, i rollen som interim förbundskapten tills dessa att ansökningsprocessen för att hitta en permanent ersättare till John Wall startar upp.
– När det gäller den närmaste framtiden så kommer Peter Blomqvist att ta rollen som interim förbundskapten för vårt damlandslag, först och över EM i rumänska Cluj i höst. Samtidigt kommer vi också starta arbetet med att bygga en hållbar och mycket offensiv satsning för vårt nya damlandslag över EM 2023 och OS 2024. Jag räknar med att vi ska ha ett nytt tränarteam – dedikerade och motiverade till att lyfta hela spektrumet av svensk dampingis klart absolut senast vid årskiftet, säger Mikael Andersson avslutningsvis.

Foto: Manfred Schillings

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Ungdoms & Para-SM 2021
16-19/9, Eslöv
Hemsida
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info