Hoppa till sidans innehåll

Petra Sörling skriver svensk idrottshistoria

24 NOV 2021 20:48
Idag, 24 november, blev Svenska Bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling historisk då hon som första kvinna någonsin valdes till president i det internationella bordtennisförbundet, ITTF.
  • Skapad: 24 NOV 2021 20:48

Petra Sörling var ensam kandidat till presidentposten vilket är att betrakta som ett mycket tydligt kvitto på den starka ställning hon har internationellt. Hon efterträder Thomas Weikert från Tyskland som tillträdde 2017.

ITTF är världens största idrottsförbund sett till antalet anslutna förbund, 226 stycken.

Petra Sörling valdes till president tillsammans med åtta vice presidenter. Dessa kommer utgöra ITTF Executive Committee, styrelsen, de närmaste fyra åren.

Petra blir nu en av fyra kvinnor som innehar presidentposten inom idrottsförbund anslutna till den olympiska och paralympiska rörelsen.

Det var en hedrad och mycket glad president som tog till orda inför en samlad bordtennisfamilj.

– Jag är enormt hedrad och glad över förtroendet jag fått från bordtennisfamiljen att leda ITTF in i framtiden samt ödmjuk inför uppgiften. Bordtennis har en lång tradition med stark närvaro världen över. Nu firar vi och njuter en kort stund över denna framgång men imorgon sätter vi igång arbetet, säger Sörling.

Manifest byggt på fyra pelare
I oktober lanserade Petra sitt manifest som innehöll de områden som identifierats som de som ska genomsyra det strategiska arbetet för ITTF inför framtiden.

– De områden vi kommer fokusera på är en enad bordtennisfamilj, en hållbar framtid, stärkt good governance och affärsutveckling. Dessa delar är väldigt viktiga om vi ska nå vår målsättning att växa vår sport i alla aspekter och efterleva vår slogan, ”table tennis for all for life – forever”, fastslår Petra Sörling.

Petra Sörling tillträder officiellt idag den 24 november.

Foto: Per Hällström

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Junior-VM 2021
2-8/12, Vila Nova de Gaia, Portugal
Information
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info