Hoppa till sidans innehåll

Projektstöd SF, skolsamverkan hos SBTF

26 AUG 2021 14:47
Genom "Rörelsesatsning i skolan" ger Riksidrottsförbundet Svenska Bordtennisförbundet möjlighet att utveckla underlag för inspiration till rörelse och idrott. Materialet kommer att samlas på en gemensam sida på RF:s webbplats.
  • Uppdaterad: 26 AUG 2021 14:47

Syftet med Projektstöd SF Skolsamverkan är att ge Svenska Bordtennisförbundet förutsättningar att utveckla material som inspirerar, ökar rörelseförståelsen och är enkelt att använda inom ramen för skola och i föreningsidrotten.

Svenska bordtennisförbundet, SBTF, har av Riksidrottsförbundet beviljats Projektstöd SF Skolsamverkan för hösten 2021. Resan mot STIGA PING PONG POWER Startpaket är projektets namn.

Materialet är både fysiskt i form av en ryggsäck och digitalt i form av filmklipp. Ryggsäcken innehåller ett startpaket med rack och bollar samt en instruktion med flera roliga övningar och stationer att använda både inom och utomhus, exempelvis på skolgården. De digitala filmklippen har två delar, dels en inspirerande del med budskap för RF:s hemsida, dels en del med instruktioner och övningsbank. Materialet kommer även att finnas i tryckt form i ryggsäcken.

STIGA PING PONG POWER Startpaket kräver inga förkunskaper om bordtennis. Föräldrar, skolpersonal, och föreningsledare samt barnen själva kommer enkelt kunna använda de filmklipp med instruktioner som bifogas. Filmklippen nås via en QR-kod som leder till SBTF:s hemsida där även föreningsregister finns tillsammans med användbara länkar i projektet.

Svenska Bordtennisförbundets primära mål med projektet är att kunna erbjuda skolor och föreningar att kunna ta del av STIGA PING PONG POWER Startpaket. Målet är att få fler barn att vilja, våga och kunna vara aktiva i skolan och på fritiden. Ett annat mål är att få fler barn att hitta tillbaka till föreningsidrotten och att bli föreningsaktiva.

Målgruppen är skolpersonal och barn i skolan samt föreningsledare som möter nya barn i samverkan med skola och i förening. Sekundär målgrupp är föräldrar och andra intresserade som kan inspireras av innehållet.

Bordtennisföreningar och alla intresserade som vill vara med i projektet vid exempelvis filminspelning är välkomna att anmäla sitt intresse till This is a mailto link senast 15 september.

Läs mer om projeketet på RF:s hemsida

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

WTT Star Condenter Doha
20-25/9 2021, Doha, Qatar
Hemsida
Resultat
Webbsändningar
Bord 1
Bord 2-4 + kval

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info