Hoppa till sidans innehåll

RF kompensationsstöd till föreningar

24 APR 2020 20:09
Riksidrottsförbundet har under fredag 24 april presenterat förutsättningar för ekonomiskt kompensationsstöd som föreningar kan söka med anledning av covid-19
  • Uppdaterad: 24 APR 2020 20:09

Syftet är att ge idrottsföreningar förutsättningar att överleva och fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang. Särskilt viktigt är att värna idrottsverksamhet och evenemang som bedrivs för och till förmån för barn- och ungdomsidrotten.

  • Resurserna ska i första hand kompensera för kostnader och förlorade intäkter som uppstått kring verksamhet och evenemang för barn- och ungdomar. Detta i enlighet med både idrottsrörelsens och statens syfte med idrottsanslaget.
  • I andra hand bör verksamhet som genomförs där en majoritet av överskottet är tänkt att nyttjas för barn- och ungdomsidrotten kompenseras.

Stöd kan även tilldelas föreningsverksamhet som inte avser barn- och ungdomsidrott, om föreningens överlevnad och framtida verksamhet är hotad.”

”Ansökan sker via Idrottsmedel i IdrottOnline. Ansökan öppnar 1 maj och avslutas 15 maj. Observera att förlorade intäkter eller merkostnader för föreningen under den aktuella perioden (12 mars till 30 juni) måste uppgå till minst 15 000 kr totalt.”

Förutsättningarna och regelverk i sin helhet finns på
https://www.rf.se/bidragochstod/Bidrag/kompensationsstodtillidrottsforeningar/

Svenska Bordtennisförbundet uppmanar samtliga föreningar att aktivt ta del av informationen och förutsättningar för ansökan om kompensationsstöd.

Vad gäller för distrikten (SDF)?
SDF kommer att kunna söka för faktiskt bortfall utifrån angivet regelverk för SF. Detta gäller verksamhet under perioden 12 mars – 30 juni. SDF söker stöd via SBTF som äger uppgiften att samlat skicka en ansökan till RF.
Informationsbrev till SDF 2020-04-04 

Vad gäller för Svenska Bordtennisförbundet?
Samtliga SF har en möjlighet att söka kompensationsstöd utifrån angivet regelverk för samma period.
Fullständig information om förutsättningar och regelverk för SF finns att läsa här:
https://www.rf.se/bidragochstod/Bidrag/kompensationsstodtillspecialidrottsforbund/

Allmän föreningsenkät med anledning av covid-19
Förening har möjlighet att ge sin bild av coronakrisens konsekvenser på er ekonomi och verksamhet av mer allmän karaktär. Fyll i RF:s enkät och bidra med viktigt underlag till RF:s dialog med regering och kommuner för kommande stödinsatser. Svar ska vara inlämnade senast 30 april. Svenska Bordtennisförbundet uppmanar samtliga föreningar att besvara denna enkät.

Fullständig information i nyhet publicerad 2020-04-21: https://www.svenskbordtennis.com/Nyheter/Aktuellt/foreningsenkatochinformationomrfsekonomiskastodpaket/

Kontakt Svenska Bordtennisförbundet
Frågor och funderingar riktade till SBTF kring kompensationsstödet

Patrik Björs Strand, This is a mailto link, tel 073-982 40 60

Skribent: SBTF
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info