Hoppa till sidans innehåll

RF:s kompensationsstöd till föreningar – omgång 2

15 OKT 2020 10:31
Den 15 oktober öppnar möjligheten för föreningar att söka kompensationsstöd omgång 2 från RF. Ansökan gäller för kvartal 3. Läs mer om förutsättningarna här.
  • Uppdaterad: 15 OKT 2020 10:31

Regeringen har beslutat om ett stödpaket på 1 miljard kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. RF har uppdraget att fördela stödet till idrottsrörelsen.

Föreningar kommer att kunna ansöka om stödet i två omgångar:

  • Ansökningsomgång 1: Från 15 oktober–26 oktober kl 12.00 för ekonomiska förluster för kvartal 3.
  • Ansökningsomgång 2: Från mitten av januari (datum ej satt) för ekonomiska förluster för kvartal 4. 

Syftet med stödet är att ge idrottsföreningar förutsättningar att överleva samt fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang. Särskilt viktigt är att värna idrottsverksamhet och evenemang som bedrivs för och till förmån för barn- och ungdomsidrotten.

Föreningar kan söka stöd för:

  • Faktiska merkostnader som inte kunnat undvikas när evenemang eller verksamhet har ställts in, reducerats i omfattning eller skjutits upp.
  • Uteblivna intäkter som inte kan fås igen för verksamhet och/eller evenemang som ställts in eller genomförts med färre deltagare eller mindre publik.
  • Uteblivna intäkter för föreningsverksamhet där intäkter för att delta tas in löpande. Det kan till exempel vara deltagarintäkter som banhyra, greenfeespel och lektionsverksamhet.

Förutsättningarna och regelverk i sin helhet finns på https://www.rf.se/bidragochstod/Bidrag/kompensationsstodtillidrottsforeningar/

Svenska Bordtennisförbundet uppmanar samtliga föreningar att aktivt ta del av informationen och förutsättningar för ansökan om kompensationsstöd.

Vad gäller för distrikten (SDF) och SBTF:s egen verksamhet?
SF ansöker om föreningsdrivna evenemang i oktober månad (15-26 oktober) och söker för sin egen samt SDF:s verksamhet i januari 2021. Båda ansökningstillfällena ska omfatta hela perioden, 1 juli–31 december.
Exakt datum i januari månad är ej ännu bestämt.

Informationsmöte
Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till ett digitalt informationsmöte tisdagen den 20 oktober klockan 16.00 – 16.45. Syftet med detta möte är att muntligen informera om stödets förutsättningar och diskutera uppkomna frågor. Ingen ny information kommer att ges utöver stödets publicerade regelverk.

Här kan du i efterhand se mötet i sin helhet.

Kontakt Svenska Bordtennisförbundet
Frågor och funderingar riktade till SBTF kring kompensationsstödet
Patrik Björs Strand
This is a mailto link
073-982 40 60

Skribent: SBTF
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

 

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info