Hoppa till sidans innehåll

Satsning på Karlskrona som evenemangsstad

12 MAJ 2021 09:00
Svenska Bordtennisförbundet knyter samarbetsavtal med Karlskrona. Samarbetsavtalet är tänkt att skrivas över tre år och startar med omedelbar verkan med fokus på bordtennisevenemang 2021-2023 i Karlskrona.
  • Uppdaterad: 12 MAJ 2021 09:00

Foto: HeliAir

Ett viktigt arrangemang som Svenska Bordtennisförbundet kommer att lägga i Karlskrona är ett träningsläger för dam- och herrlandslagen i pingis i början av juli, som slutlig uppladdning inför OS i Tokyo i sommar.

– Det känns roligt att vi får till ett bra samarbetsavtal för evenemang med Svenska Bordtennisförbundet. Deras arrangemang kommer att vara utmärkta tillfällen för Karlskrona att visa upp de fina förutsättningar vi har för att anordna såväl små som stora evenemang, säger Sandra Bizzozero, kommunstyrelsens ordförande.

Utöver träningslägret kommer bordtennisförbundet under 2021, 2022 och 2023 att arrangera ett flertal större tävlingar i Karlskrona: Sweden Tour, Senior-SM, Veteran-SM samt eventuellt ett antal andra evenemang.

– Vi har stor erfarenhet av att hålla i den här typen av större arrangemang och Karlskrona är med sin närhet till allt, arena, restauranger och härlig miljö ett perfekt läge för den här typen av arrangemang, säger Jörgen Kjellsson, ordförande i Lyckeby bordtennisklubb.

Från Svenska Bordtennisförbundets håll är tongångarna också mycket positiva efter att samarbetsavtalet med Karlskrona är i hamn.

– Karlskrona som evenemangsstad har ett flertal fördelar. Arenan är fantastisk med ett perfekt läge. Det finns en enorm kunskap men också ett spännande och kreativt nytänkande i den lokala föreningen Lyckeby BTK. Jag ser verkligen fram emot möjligheterna i detta nya samarbete med Karlskrona och Lyckeby BTK. Kombinationen evenemang och sociala aktiviteter med idrotten som katalysator är en win-win situation där vi prickar in samtliga av våra kärnvärden, hållbarhet, synlighet och tillväxt, säger Petra Sörling, ordförande i Svenska Bordtennisförbundet.

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Bordtennis-EM 2020
22-27 juni, Warszawa, Polen
Hemsida
Webbsändningar
Resultat

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info