Hoppa till sidans innehåll

SBTF följer IOK:s riktlinjer

28 FEB 2022 13:44
Angående det fruktansvärda som nu händer i Ukraina så har Svenska Bordtennisförbundet i samråd med det internationella förbundet, ITTF, beslutat sig för att följa de riktlinjer som den internationella olympiska kommittén, IOK, publicerat.
  • Uppdaterad: 28 FEB 2022 13:44

– För oss är det oerhört viktigt att bordtennisfamiljen står enade. IOK:s uttalande är tydligt och kraftfullt. Uppmaningen att följa dessa riktlinjer som vi erhållit från ITTF står vi i svensk bordtennis naturligtvis bakom till ett hundra procent. Vi kommer också att via ITTF Foundation sträcka ut handen och se om, och i så fall hur, vi kan stötta det ukrainska bordtennisförbundet, säger Svenska Bordtennisförbundets ordförande Dennis Lindahl.

IOK har under måndagseftermiddagen (28 februari) gått ut med följande information som Svenska Bordtennisförbundet ställer sig bakom:
"För att skydda de globala idrottsevenemangens integritet, och för alla deltagares säkerhet, rekommenderar IOK att internationella idrottsförbund varken bjuder in eller tillåter ryska och belarusiska idrottare och ledare att delta i internationella tävlingar."

Länkar
Internationella Olympiska Kommitténs rekommendation går att hitta här: https://olympics.com/ioc/news/ioc-eb-recommends-no-participation-of-russian-and-belarusian-athletes-and-officials 

RF:s uttalande om bojkott för ryska utövare: https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/ingetslutgiltigtbeskedombojkottfraneu 

ITTF statement: https://www.ittf.com/2022/02/26/ittf-group-statement-situation-ukraine/

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Veteran-SM 2022
19-22 maj, Halmstad
Information
Resultat

Webbsändningar
Fre-sönd

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info