Hoppa till sidans innehåll

Sista U2-utbildningen genomförd

10 AUG 2021 14:51
I helgen genomfördes den sista U2-utbildningen innan den nya utbildningsstrukturen, där Bordtennistränare klubb tar över, lanseras. Utbildningen hölls i Köping och leddes av Christian Björklund och Bengt Johansson.
  • Uppdaterad: 10 AUG 2021 14:51

Utbildningledare Christian Björklund lämnar följande rapport: 

På grund av pandemin genomfördes utbildningen i en ny kombination. Den första delen genomfördes digitalt via plattformen Teams vardagskvällarna 1, 3 samt 8 juni och utbildningen slutfördes med en fysisk träff i Köping denna gångna helgen.
Deltog gjorde nio nyfikna tränare från hela landet. Utbildningen innehöll både praktiska och teoretiska inslag. De områden som utbildningen behandlade och gav deltagarna fördjupade insikter i var:

  • Slagteknik och förflyttningar
  • Taktik
  • Spelstilar
  • Praktisk fysisk träning
  • Praktiskt ledarskap
  • Träningslära
  • Träningsplanering
  • Matchanalys

Deltagarna fick även material om träningslära att läsa in sig på innan kursstart samt hemuppgifter mellan utbildningstillfällena i form av fystester både teoretiskt och praktiskt samt matchanalays.

Det fanns även goda möjligheter till erfarenhetsutbyte mellan tränarna då en del av lärandet skedde genom diskussioner i mindre grupperingar. På den digitala delen var vi innovativa och använde funktionen ”Break out rooms” i Teams för att dela in deltagarna i virtuella smårum.

Något som framkom under dessa diskussioner var att experterna är de mest kunskapstörstande av tränare, de vill hela tiden lära sig mer och lyssna till andra och annan kunskap.

Detta faller inom ramen för det moderna tränarskapet som svensk bordtennis vill lyfta fram. Vi vill ha tränare som på sikt låter sina aktiva ta eget ansvar för sin utveckling, med sin coach som bollplank/stöd. Vi vill också ha tränare som alltid söker kunskap och vill lära sig mer, och intresserar sig för andra tränares kunskaper.

Tävlingar i form av inspelningar av videoklipp och frågesport genomfördes löpande under kursens gång för att skapa samhörighet. Detta skapade många goda skratt, vilket enligt forskningen ska vara väldigt hälsosamt. Glädje, passion och idrott är en lysande kombination.

Glöm nu inte att Bordtennis är för alla. Överallt. Oavsett. Hela livet!

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

WTT Star Condenter Doha
20-25/9 2021, Doha, Qatar
Hemsida
Resultat
Webbsändningar
Bord 1
Bord 2-4 + kval

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info