Hoppa till sidans innehåll

Ställ inte in – ställ om!

06 MAJ 2020 22:58
Det har nu gått ett par månader sedan Sverige och omvärlden stannade upp. En ovan situation för oss alla i en annars hektisk vardag. Även idrotten har drabbats hårt på många plan. Inställda läger, träningar, tävlingar, seriespel och utbildningar.
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2020 22:58

Men – svensk bordtennis står samlad och arbetar framåt även i dessa annorlunda tider. Knappt hade vi kommit hem från SM i Söderhamn, Parkinson-SM i Stockholm eller World Tour-tävlingen i Qatar förrän flygplatser och landsgränser stängdes. Inom Svenska Bordtennisförbundet tillsatte vi tidigt en krisgrupp, bestående av ett par medarbetare och en styrelseledamot. Tillsammans har denna grupp gjort ett mycket bra fotarbete som jag särskilt vill tacka för. Inga beslut i dessa tider är bra beslut, eftersom situationen är allt annat än bra, men beslut måste fattas och då är det tryggt att ha välgrundade underlag. Jag vill också, på hela styrelsens vägnar, passa på att tacka hela pingisfamiljen för såväl förståelse som tålamod under denna tid av ovisshet. Det är en styrka att vara en samlad kraft när tiderna så kräver. 

Det är i krissituationer som denna som vi tränare och ledare behövs som mest för våra barn och unga. Att aktivt vara en positiv förebild och hitta lösningar ger hopp för framtiden. Att förhålla sig proaktivt till en situation som ingen kunnat förutse är inte enkelt och står inte i några regelböcker, men tillsammans har vi tagit oss framåt enligt alla de rekommendationer och anvisningar som kommit dagligen från Folkhälsomyndigheten.

Vi ska fortsätta att kämpa tillsammans, tvätta händerna, hålla avstånd och så vidare för matchen mot viruset är dessvärre inte färdigspelad. Internationellt är alla ITTF-tävlingar inställda tom 31 juli och nya beslut tas löpande. För World Veteran Tour- och TTX-tävlingar gäller att dessa är inställda tom 31 december. OS och Paralympics är flyttat till 2021, vilket självklart är en stor omställning för alla berörda och VM i sydkoreanska Busan till hösten är ett stort frågetecken. Olika länder befinner sig i olika stadier och även inom ett land kan det, som vi vet, vara stor skillnad. Vi vet som sagt att 2020 inte är ett normalt år, men trots att jag vill vara positiv är det inte realistiskt att tro att ens 2021 blir ett normalt ”pingisår”. Vi måste därför vara kreativa och inte ställa in utan ställa om i så stor utsträckning det bara går. Några spännande initiativ ligger faktiskt redan i startgroparna.

Vi måste också säkerställa vår ekonomi. Det är ansträngt på alla nivåer och sedan tidigare ligger på hemsidan instruktioner för de statliga stödpaket till idrotten som går att söka via Riksidrottsförbundet. Missa inte detta. Det kommer även att hållas ett digitalt informationsmöte torsdag 7 maj som förklarar regelverket muntligt och där kommer även möjlighet till frågor ges, se öppen inbjudan på hemsidan och länk nedan. Förbundsstyrelsen fortsätter sitt aktiva arbete genom videomöten via webben. Vi planerar för såväl konvent till hösten, som förbundsmöte till våren.

Tack för att du tog dig tiden att läsa, tack för ditt engagemang för pingisen och ta hand om dig.

Malmö 2020-05-06
Petra Sörling,
Ordförande Svenska Bordtennisförbundet

Länk till informationsmöte i Microsoft Teams om regeringens stödpaket till idrotten:
https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_N2MzMzQ2M2QtZjViNy00YjYxLTgxMzMtNDM5ZTI5ZWM5YWI0%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22d185b7b3-b1c8-4e27-b9a8-1a2df2c47fbb%22%2c%22Oid%22%3a%222acdc323-31e0-43f9-9c9b-f700000ba92b%22%7d

Skribent: SBTF
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering



pingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshop



stiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info