Hoppa till sidans innehåll

Stina Källberg klar för sommarens OS i Tokyo

21 JUN 2021 15:36
Under måndagseftermiddagen kom det glädjande beskedet att bordtennisspelaren Stina Källberg tas ut till sommarens OS-trupp. Stina var redan klar att resa till Japan men då endast som sparring åt OS-klara Linda Bergström.
  • Uppdaterad: 21 JUN 2021 15:36

Stina får en plats på grund av att en spelare från Nordkorea lämnat återbud samt att hon gjorde ett bra OS-kval i Portugal tidigare i vår.
– Det känns otroligt roligt och jag är extremt tacksam för den här möjligheten. Jag hade inte en tanke på att kunna komma med till OS så jag blev väldigt väldigt överraskad när Mikael (Andersson, sportchef på Svenska Bordtennisförbundet) sa att det fanns en chans då Nordkorea ställt in sin medverkan, säger en glad och något överraskad Stina Källberg.

– Fantastiskt kul för framtiden med två svenska damer i singelspelet på ett OS. Det är dessutom inte mer än tre år till nästa OS i Paris vilket gör det hela ännu mer intressant, säger damernas förbundskapten John Wall.

Stina var redan inplanerad att åka med till Japan men då som sparring åt Linda Bergström som vann världskvalet till OS i Doha tidigare under våren.
– Eftersom Japan redan fanns i planeringen så blir omställningen lite mindre men självklart så kommer det vara en helt annan känsla att få åka dit och spela mitt första OS som varit min dröm sen jag var liten, säger Stina och får medhåll av John Wall som är övertygad om att spelarna nu kommer lyfta varandra på ett nytt sätt.
– Linda och Stina kommer kunna dra varandra framåt hela vägen från OS-lägret i Karlskrona, förlägret i Fukuoka till själva OS, vilket kommer vara en stor fördel för båda.

Stina tas ut enligt SOK:s "framtidskriteriet", och hennes stora mål är OS i Paris 2024.
– Först och främst så är det en grym erfarenhet för framtiden då jag får komma dit och se och lära. Självklart kommer jag åka dit med inställningen att försöka ta mig så långt jag kan i tävlingen, avslutar Stina Källberg.

Den svenska bordtennistruppen vid OS i Tokyo:
Damer
Linda Bergström, singel
Stina Källberg, singel
Herrar
Mattias Falck, singel och lag
Anton Källberg, singel och lag
Kristian Karlsson, lag
Jon Persson, reserv

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering

 Evenemang

OS, Tokyo, Japan
Rapporteringssida SBTF

Lottning

Eventsida

UEM, Kroatien
Webbsändningar från bord 1 och 2
Resultat
Hemsida
Livescore

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info