Hoppa till sidans innehåll

Stort intresse för Sweden Tour

28 MAJ 2020 12:23
Med bara tre dagar kvar av anmälningstiden står det klart att det är stort intresse från föreningar runt om i Sverige att arrangera en deltävling i nya Sweden Tour.
  • Skapad: 28 MAJ 2020 12:23

Bengt Andersson, tävlingsansvarig på Svenska Bordtennisförbundet säger såhär kring anmälningsläget:
– Det finns ett stort intresse för att arrangera en deltävling i Sweden Tour. Med ett par dagar kvar av anmälningstiden verkar det som de flesta datum som fanns att söka kommer att bli fyllda. Nu hoppas vi bara att myndigheterna släpper på restriktionerna så att tävlingar kan spelas i höst.

Totalt fanns det i nio deltävlingar och två slutspel att ansöka om och två av dessa finns fortfarande tillgängliga att söka.

Målet med Sweden Tour har hela tiden varit att skapa fler högkvalitativa tävlingar på hemmaplan. Det finns många spelare i landet som aldrig får chansen att tävla internationellt och för dessa ska det, med hjälp av Sweden Tour, bli lättare att få bra motstånd under bra förutsättningar men även chansen till bra prispengar.
– Vi har länge arbetat med att ta fram detta koncept och att klubbarna nu nappar på vår idé ser jag som väldigt positivt. Vi har haft en bra dialog med de tidigare UGP-arrangörerna och jag är övertygad om att detta kommer bli bra för alla parter. Dock måste jag infika att det återstår mycket arbete för att få detta att flyga, säger Svenska Bordtennisförbundets sportchef Mikael Andersson och tillägger:
– Vi har redan spelare som kontaktat oss och visat sitt intresse att spela dessa kommande tävlingar vilket jag ser som ett väldigt gott tecken.

Sista anmälningsdag för intresserade arrangörer är 31 maj. All information om Sweden Tour och tävlingstillståndsansökan hittar ni här.

Vid frågor
Bengt Andersson
This is a mailto link
070-821 24 68

Skribent: Peter Johansson
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

SRB

RiotAd


sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info