Hoppa till sidans innehåll

Succé på Parasportgalan

15 APR 2021 16:44
I måndags (12/4) så gick Parasportgalan av stapeln för femte gången och bordtennisen plockade hem två priser av de sju som delades ut. Två vinster på  tre nomineringar i sju klasser får ses som en succé!
  • Skapad: 15 APR 2021 16:44

Tidigare har vi skrivit om att bordtennisen hade tre nomineringar i de sju olika kategorierna på Parasportgalan. Två vinster fick vi se och vi får att Daniel Ellermann (nominerad som årets ledare) i framtiden även han får chansen att ta hem pris på denna gala efter många år som ansvarig för det otroligt framgångsrika Paralandslaget. Denna gång fick han dock stå åt sidan och lämna rampljuset åt tre av våra fantastiska spelare!

Jubileets kvinnliga idrottare
Anna-Carin Ahlquist, bordtennis
Med 15 mästerskapsmedaljer och tre paralympiska medaljer är Anna-Carin Ahlquist en av Sveriges mest framgångsrika paraidrottare genom tiderna. Hennes mentala styrka och viljekraft sattes på sin spets när hon våren 2019 diagnosticerades med bröstcancer. Bara några månader var hon mirakulöst tillbaka och kunde senare vinna ett bragdartat EM-guld och säkra en plats till Paralympics i Tokyo.

Anna-Carin sa följande om segern
- Det är lite känslosamt faktiskt. Man har likson inte preseterat på nästan ett år och bara haft tankarna på Tokyo så det här blev lite speciellt. Det blev mycket mer känslosamt än vad jag hade trott, säger en rörd Anna-Carin. 

- Paralympicsguldet 2012 var det största i min karriär men också mitt första EM-guld (2011) men även EM-guldet på hemmaplan 2019. Inför 2019 när jag trodde att jag inte skulle kunna vara med på grund av min bröstcancer och operation i mars då såg jag chanserna att vara med på Paralympics i Tokyo gå upp i lågor. Det var väldigt tungt och att då få vara med och vinna EM-guld på hemmaplan var helt otroligt.

- Det senaste året har jag kunnat träna på och förbereda mig väl genom lite speciallösningar. Jag har varit ganska lyckligt lottad att kunna köra på i dessa tider. Det kanske till och med varit lite bättre då det kostar på rätt mycket både fysiskt och mentalt att resa och tävla så mycket och nu har jag kunnat vara hemma ett år och ha fullt fokus på Paralympics, säger Anna-Carin. Jag ser fram emot Paralympics otroligt mycket och hoppas verkligen att det ska bli av även om jag förstår att det lite osäkert. Jag har sett fram emot det nu i fem år och inte bara fyra år som det brukar vara, säger Anna-Carin och fyrar av sitt karakteristiska skratt.

- Jag vill del den här utmärkelsen med alla som ställt upp för mig, utan teamet bakom så hade jag aldrig lyckats med det jag har gjort. Det är familj, vänner, träningspartners, tränare, landslaget, klubben, arbetsgivare och sponsorer. Alla de har gjort det möjligt för mig och jag vill dela denna utmärkelse med dem, avslutar Ana-Carin på sitt ännu mer karakteristiska ödmjuka sätt.

Jubileets lag

Emil Andersson och Linus Karlsson, bordtennis
Laget bevisade att det omöjliga inte finns genom att riva ”den kinesiska muren” i semifinalen på Paralympics i Rio 2016. Emil Andersson och Linus Karlsson gick från klarhet till klarhet och visade en laginsats av främsta klass under turneringen som till slut bar ända fram till silver. Åren efter har laget fortsatt att leverera med bland annat ett VM-guld med en finalseger mot de tidigare paralympiska mästarna.

Vad sade det vinnande laget att säga själva?
- Vår nyckel har varit att vi är så bra vänner utanför pingishagen, det innebär att vi vill kämpa extra mycket för varandra och göra vårt lag bättre, säger Emil Andersson. Ja, precis så är det. Det blir ju som att 1+1 blir tre i vårt fall, fyller Linus i med.

- Vi har gjort en extrasatsning inför Paralympics i Tokyo sedan i januari där vi bor tillsammans i en lägenhet och tränar varje dag med varandra och det är något vi trivs med, säger Emil. Vi kan nog kräma ur oss lite till i en satsning och vi har redan tafgit silver på Paralympics så det nöjer vi oss inte med detta gång utan vi går för guld, fortsätter Linus.

- Det här priset är väldigt kul och nu är man väldigt glad, avslutar en leende Emil.   

STORT GRATTIS TILL ANNA-CARIN, EMIL OCH LINUS!

Här hittar ni samtliga nominerade samt motiveringar.

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen


Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info