Hoppa till sidans innehåll

Svenska Bordtennisförbundet nominerar Petra Sörling till ordförandepost

01 APR 2021 09:51
Internationella bordtennisförbundet, ITTF, håller årsstämma i september och då ska de 226 medlemsländerna samlas för att välja en ny ordförande. Svenska Bordtennisförbundet har nominerat Petra Sörling, till rollen som ordförande för ITTF.
  • Skapad: 01 APR 2021 09:51

Blir Petra Sörling vald blir hon den första kvinnan någonsin på den posten.

– Jag är verkligen hedrad över att bli nominerad till denna prestigefyllda position och tacksam för förtroendet. Vi är i ett läge inom ITTF där vi måste starta om och arbeta närmare våra medlemmar igen och via ett modernt ledarskap genomlysa hela organisationen, säger Petra Sörling som lovar att inte lämna några stenar orörda i den processen.

Petra Sörling har en lång erfarenhet från alla nivåer inom bordtennisvärlden. År 2009 valdes hon in i ITTF:s styrelse och fick ytterligare ansvar 2013 när hon utsågs till ITTF:s Vice President Finance – en roll hon fortfarande innehar idag. Samma år valdes hon till ordförande i Svenska Bordtennisförbundet. Genom sitt arbete som VD för ett privat fastighetsbolag har Petra Sörling erfarenheter av ledarskap, lönsamhet, samhällsansvar och klimatansvar – samtliga viktiga drivkrafter för framgång, såväl inom näringslivet som den internationella idrotten.

– Jag är övertygad om att mitt ledarskap och min bakgrund i näringslivet kan vara till gagn i ett ordförandeskap inom ITTF men självklart har jag ensam inte alla svar. ITTF:s framtida framgång skapas inte av enbart en ordförande. Jag tror verkligen att vi som förbund kan sätta hållbara avtryck och bli en förebild för såväl idrottsindustrin som andra internationella förbund genom att arbeta närmare tillsammans med våra medlemmar och kontinentala förbund säger Sörling.

Svenska Bordtennisförbundet anser att Sörling är den optimala kandidaten genom sitt värderingsstyrda ledarskap grundat på inkludering och samarbete.

– Vi tror att ITTF har ett stort behov av en ny typ av ledarskap för att ta nästa steg mot att bli ett modernt och proaktivt internationellt idrottsförbund, rustat för att möta de framtida utmaningar som vår idrott står inför, säger Thomas Buza, generalsekreterare för Svenska Bordtennisförbundet.

Sveriges förbundskapten och femfaldige världsmästaren Jörgen Persson ser fram emot att välkomna en ny ordförande för ITTF.

– Som före detta toppidrottare och numera förbundskapten vet jag hur viktigt det är att sätta en tydlig riktning för framtiden. För att prestera på toppnivå behöver vi ha en tydlig och långsiktig eventstrategi. Det är också mycket viktigt att skydda vår tradition där mästerskap såsom VM och EM står högt upp på agendan, kommenterar Persson.

Starkt stöd för Petra Sörlings kampanj kommer också från Riksidrottsförbundet, RF. I ett gemensamt supportbrev beskriver ordföranden Björn Ericsson och generalsekreteraren Stefan Bergh den svenska kandidaten till ITTF:s ordförandepost på följande sätt:

”Ledaregenskaper är viktiga i alla framgångsrika organisationer och det är en av anledningarna till att vi anser att Petra Sörling är en utmärkt kandidat till posten som ordförande för ITTF. I egenskap av ordförande för Svenska Bordtennisförbundet i åtta år känner vi Petra Sörling som en oerhört kompetent, ambitiös och målinriktad person.

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

LiverapporteringpingiskanalenAnnons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info