Hoppa till sidans innehåll

Tävlings- och serieverksamhet februari 2021 och framåt

18 JAN 2021 10:57
SBTF har den 17 januari 2021 beslutat om en scenarioplanering för våren 2021. Vi har under resans gång haft en nära dialog med Riksidrottsförbundet, RF, samt avstämning gentemot Folkhälsomyndighetens, FHM, föreskrifter och restriktioner.
  • Uppdaterad: 18 JAN 2021 10:57

Vår strategi har varit att på ett noggrant sätt främja verksamhet där den är möjlig att genomföra. Samtidigt är det mycket viktigt att vi tillsammans tar vårt ansvar i den situation vi befinner oss i.

Elitverksamheten
Ur en sportslig synpunkt är det mycket viktigt att möjliggöra spel för våra toppspelare. Svenska Bordtennisförbundet, SBTF, har inför en planerad återstart haft dialog med elitklubbarna där tydlighet, transparens och respekt varit ledorden för fortsättningen.
De högsta serienivåerna, som är klassade som yrkesmässig verksamhet, kommer nu att få en återstart enligt följande planerade datum. SBTF klassificerar yrkesmässig idrott för individuella tävlingar enligt följande:
”Samtliga spelare som vid individuella tävlingar representerar en elitförening hemmahörande i Pingisligan by STIGA Herrar och Damer samt Superettan Herrar och Damer samt spelare som under säsongen 2020-2021 har registrerat deltagande i den svenska professionella touren Sweden Tour – Herrsingel, Damsingel samt U20 Damer och Herrar.”

OBS! Notera att enligt ovan definition är även Superettan Damer av SBTF definierad som yrkesmässig verksamhet. Efter samråd med aktuella föreningar inkluderas denna serie inte i en återstart i februari, utan kommer att spela enligt planering för ”övrigt nationellt seriespel”. Huvudargumentet ligger i att Superettan Damer spelar i sammandragsform, vilket då samlar en större mängd människor.

Pingisligan by STIGA Damer
Omgång 5: lördag 6 februari
Omgång 6*: söndag 7 februari
*Undantag matchen Lyckeby BTK – Halmstad BTK som kommer att spelas den 30 januari.

Pingisligan by STIGA Herrar
Omgång 5: tisdag 23 februari
Omgång 6: torsdag 25 februari

Superettan Herrar
Återstart från omgång 7 och 8, med speldatum 13 och 14 mars.
Omgång 5 och 6 kommer att placeras sist i spelordningen, med planerade datum 29 och 30 maj 2021.

Sportchef Mikael Andersson stolpar sina tankar kring besluten:

  • ”Vi verkar för en full satsning på en tävlings- och serieintensiv kalender för våren 2021.”
  • ”Oerhört viktigt att vi står för en bred definition av begreppet yrkesverksamma utövare som skall omfatta våra högsta serier Pingisligan by STIGA Damer, Pingisligan by STIGA Herrar och Superettan Herrar. Anledningen till ett utökat yrkesbegrepp är att SBTF ser att det kan underlätta och främja en träningssituation där en del klubbar/spelare ibland möts av stängda hallar.”
  • ”Kalendern som nu presenteras måste balanseras mot en eventuell uppstart av den internationella kalendern för våra viktigaste målgrupper, senior- och juniorlandslag. Viktigt att skapa ett utvecklande och starkt nationellt tävlingskoncept.”
  • ”Jag räknar nu med att vi har en gedigen samsyn kring en stark och samlad uppstart av tävlingsverksamheten inom svensk pingis. Vi måste göra vårt yttersta för att med gemensamma krafter rädda säsongen 2020 – 2021 och vårt serie- och tävlingsspel.”

Övrigt nationellt seriespel och tävlingar
SBTF har tagit fram en scenarioplanering som kommer att råda som en ledstjärna för våren 2021, och bygger på ett antal steg som aktiveras löpande utifrån aktuellt smittläge och gällande restriktioner ser ut.
I aktuellt scenario kommer ingen verksamhet för övrigt nationellt seriespel och tävlingsspel att förekomma i februari månad. Planering enligt detta scenario ska möjliggöra spel i mars månad. Läs mer här

Planerad kalender
Samtliga planerade datum kommer att uppdateras i följande kalender (länk). 

Walk Over (WO) och påföljder
För samtliga divisioner i det nationella seriesystemet gäller dokumentet ”hantering av matchändringar och wo-matcher” under tiden för pandemin, med tillägget att SBTF under fortsättningen av den här seriesäsongen inte kommer att debitera några wo-avgifter. Läs mer här

Coronaprotokoll och gällande restriktioner
SBTF kommer under vecka 3 att publicera en uppdatering av coronaprotokollet.

Vid frågor
För träningsrelaterade frågor och övrigt kring coronahantering
Patrik Björs Strand, sammankallande SBTF krisgrupp
This is a mailto link
073-982 40 60

För serie- och tävlingsrelaterade frågor
Bengt Andersson, tävlings- och serieansvarig
This is a mailto link
070-821 24 68

Mikael Andersson, Sportchef
This is a mailto link
072-382 72 29

Enligt uppdrag,
SBTF krisgrupp 

Skribent: SBTF
Epost: Adressen Gömd

Liverapportering
Pingisligan by STIGA, damer
Omgång 13, lördag 10 april
Eslövs PK-Köpings BTK Dam
Halmstad BTK-IK Juno
Lyckeby BTK-Eskilstuna BTK
Omgång 14, söndag 11 april
Lyckeby BTK-Köpings BTK Dam
Eslövs PK-Eskilstuna BTK
Lekstorps IF-IK Juno
pingiskanalen


Pingisligan by STIGA, damer
Omgång 13 & 14

Annons Solidsport

Evenemang

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info