Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsledarutbildningar runt om i landet

04 NOV 2021 11:09
Svenska Bordtennisförbundet har under hösten 2021 lanserat en ny tävlingsledarutbildning, där den fysiska delen av utbildningen kunnat genomföras vid tre tillfällen.
  • Skapad: 04 NOV 2021 11:09

Den nya tävlingsledarutbildningen består av en digital del, som deltagarna genomför på egen hand, och en fysisk del när ett större antal deltagare träffas regionalt under ledning av tävlingsledarutbildare. Det första fysiska tävlingsledartillfället gick av stapeln i Linköping i september, under ledning av Mika Hasmats från Stockholm. Med sig hade han två utbildaraspiranter i form av Daniel Wiberg från Söderhamn och Ola Ågren från Umeå. Vid det tillfället utbildades 13 nya tävlingsledare.

Den gångna helgen arrangerades ytterligare två fysiska träffar av den nya tävlingsledarutbildningen; dels i Skånes Bordtennisförbunds kansli i Malmö Arena, dels på bygdegården i Docksta, Kramfors kommun. Utbildningarna hölls av rutinerade Roger ”Ragge” Edeflod, som var assisterad av utbildaraspiranten Daniel Olsson, samt av nyss nämnda Daniel Wiberg.

Deltagarna, som tidigare genomgått en digital del av utbildningen, fick bland annat lära sig hur man sätter ett tidsschema och fick olika tips om vad man ska tänka på för att ”kunderna” - det vill säga spelarna - ska få en bra upplevelse och viljan att återkomma.

De fick även lära sig att lotta både pool- och cupklasser manuellt efter en lottningsnyckel, så de är förberedda om det skulle uppstå tekniska problem någon gång i framtiden. Man fick även lära sig hur tävlingsprogrammet TT Coordinator fungerar.

Utbildningen varvades med kluriga grupparbeten som gjorde att deltagarna fick tänka till och sätta sig in i olika situationer som kan uppstå för tävlingsledare.

Under hösten har sammanlagt 33 nya tävlingsledare utbildats och arbetet fortsätter med att utvärdera de tre utbildningarna, lära och förbättra samt ta fram en hållbar plan för när kommande tävlingsledarutbildningar ska genomföras i ”regionerna” syd, nord, öst och väst.

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Junior-VM 2021
2-8/12, Vila Nova de Gaia, Portugal
Information
Resultat
Webbsändningar

WTT Cup Finals 2021
4-7/12, Singapore
Information
Resultat
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

Craft_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

Sports heart

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info