Hoppa till sidans innehåll
Foto: Remy_GROS

Falck utslagen i kvartsfinal

08 FEB 2020 21:06
I kvartsfinalen av Europa Top-16 ställdes Mattias Falck mot Österrikaren Robert Gardos. Österrikaren blev denna gång för svår och vann med 4-2 i set.
  • Skapad: 08 FEB 2020 21:06

Mattias Falck kom in i turneringen som toppseedad samtidigt som kvartsfinalmotståndaren Gardos är seedad nummer 12. Ett favoritskap på axlarna hos Mattias men ingen risk för underskattning då det varit knallhåda bataljer två gånger om mot österrikaren senaste gångerna de har ställts ansikte mot ansikte med bara ett bord mellan dem.

- Han (Gardos) har spelat bra under en längre period och tävlat smart. Jag slog honom i ligaspelet förra säsongen efter en stenhård match som slutade 11-9 i skilje och på VM i Budapest vann jag 4-2 men var illa ute, berättar Falck och fortsätter. Skönt med två segrar på honom men det kommer bli tufft han visar genom att besegra Jonathan Groth (Danmark) i första omgången att han är i fint slag.  

Gardos som är en mycket rutinerad (född 1979) spelare har varit en av de bästa spelarna i franska Pro A där han leder sitt Rouen SPO på ett framgångsrikt sätt, Roen har vunnit alla sina tio matcher i ligaspelet och toppar med det såklart tabellen. 

Matchen
Gardos var den som började matchen bäst och tog hem det första setet och skaffade sig sedan även grepp och ledning i det andra setet med 7-3 innan Mattias backhandservande tog honom tillbaka in i setet och efter strålande spel av svensken var det utjämnat till 1-1 i set. Det tredje setet gick av bara farten och med svensken bakom ratten, 11-6 och ledning med 2-1 i set.

I det fjärde setet blev det återigen jämnt. Mattias hade greppet om spelet och skaffade sig genom spelmässigt övertag även en ledning, tyvärr förvaltade han inte ledningen utan fick se setet glida honom ur greppet via 9-11, österrikaren hade därmed kvitterat till 2-2 i set.

Setförlusten i det fjärde setet blev tyvärr startskottet på en ny vändning av matchbilden och Gardos flög fram till 11-5 i och en 3-2 ledning. En ledning han behöll och vann det sjätte setet med 11-8 och tävlingen färdigspelad för di svenska. Mattias Falck bäste svensk med sin kvartsfinalplats.

Kvartsfinal
Mattias Falck-Robert Gardos, Österrike 2-4
(8-11, 11-9. 11-6, 9-11, 5-11, 8-11)

För mer information från tävlingen, läs på ETTU:s hemsida.

Skribent: Max Ansbro
Epost: Adressen Gömd

Liverapporteringpingiskanalen

Annons Solidsport

Evenemang

Senior- och Para-SM 2020
27/2 – 1/3, Söderhamn
Hemsida
Resultat

Dataranking

Länkar

Webbshopstiga

RIG

koping

Hello Sweden

Sports heart

SRB

sporrong

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Köping Arena
731 85 Köping

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: This is a mailto link

Se all info