Hoppa till sidans innehåll

Fem medaljer i European Para Youth Games

07 JUL 2022 14:41
I veckan som gick avgjordes European Para Youth Games 2022 i Lahti, Finland, där Sverige deltog i flera idrotter – bland annat bordtennis.
  • Skapad: 07 JUL 2022 14:41

För bordtennisens räkning deltog Sam Gustavsson, Styrbjörn Ekengren, Erik Linander och Axel Jensen Wallin. Tävlingen är avsedd för Europas bästa spelare upp till 23 år och tanken är att unga spelare ska få chansen att möta andra paraidrottare i såväl den egna som andra sporter över nationsgränserna i en miljö likt ett Paralympics.

Killarna deltog i singelspel samt lagspel. I singelspelet lyckades Sverige ta hem hela tre medaljer – Axel tog brons i klass 8a, Sam silver i klass 7, och sist men inte minst så lyckades Erik ta hem guldet i klass 10. Detta var Eriks första paratävling – en otroligt fin debut i landslaget. Styrbjörn lyckades denna gång inte ta någon medalj i singel, han förlorade i kvartsfinal, men är en spelare som har tiden framför sig.

Tävlingen avslutades med lagspel och efter några tuffa bataljer lyckades Sverige ro hem ytterligare två medaljer. Sam och Styrbjörn tog brons i klass 7, och Erik och Axel tog även de brons i klass 10 efter en tight förlust mot Spanien i skiljematch och skiljeset. Ledare Robert Svanberg är mycket nöjd med insatsen och sammanfattar tävlingen såhär: 

– Jag tycker att grabbarna har haft en bra attityd och gemenskap hela veckan, vilket definitivt har bidragit till framgången. Det ska bli skoj att följa dessa grabbar i framtiden och på kommande mästerskap. Fem medaljer på fyra spelare är ett mycket bra facit.

Foto: SBTF

Skribent: SBTF
E-post: Adressen Gömd

Liverapportering

Evenemang

Lag-VM
30/9-9/10
Chengdu, Kina
Eventsida VM
Resultat
Bilder
Webbsändningar

pingiskanalen

Annons Solidsport

Dataranking

Länkar

Webbshop


stiga

Teknos_200.png

RIG

koping

Hello Sweden

 

sporrong

Stupa_200x85.png

Postadress:
Svenska Bordtennisförbundet
Florettgatan 14
254 67 Helsingborg

Besöksadress:
Badvägen 4
731 85 Köping

Kontakt:
Tel: 0856278120
E-post: info@svenskbordtenni...

Se all info